Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Arkistot

Kaupunginarkisto

Tampereen kaupunginarkisto avaa tutkijasalinsa rajatusti 1.6.2020 alkaen. Tutkijasaliin voi ennakkoon sopien varata ajan arkistotutkimusta varten sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse (03) 5656 6410. Ajanvarauksella rajoitetaan päällekkäisiä tutkimuskäyntejä. Tutkittava aineisto sovitaan etukäteen, jotta henkilökunta voi hakea tarvittavan aineiston valmiiksi esille. Näin vältämme ylimääräisiä kontakteja.


Suosittelemme yhä, että kiireettömät tutkimuskäynnit hoidettaisiin vasta yleisen tilanteen mahdollisesti rauhoituttua syksymmällä. Muiden asiakirjapyyntöjen osalta kaupunginarkisto jatkaa asiakkaiden palvelemista sähköpostitse ja puhelimitse, jolloin paikan päälle ei ole tarvetta tulla.

Kaupunginarkisto toimii Tampereen kaupungin pysyvästi säilytettävän asiakirja-aineiston arkistona sekä kotiseutuarkistona.

Kaupunginarkisto tarjoaa kuntalaisten ja tutkijoiden käyttöön noin viisi hyllykilometriä Tamperetta koskevia asiakirjoja. Pääosan kokoelmista muodostavat kunnallisten viranomaisten arkistot, mutta niiden lisäksi arkistoon on luovutettu tamperelaisten yhdistysten ja yksityishenkilöiden arkistoja.

Arkistoaineksen lisäksi kaupunginarkistossa on laaja Tampereen kaupungin painotuotteiden ja julkaisujen kokoelma.

Tampereen kaupunginarkisto
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 6410
Keskusvirastotalo
Aleksis Kiven katu 14 - 16 C
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma - pe 8.30 - 15.45
Tutkijahuone avoinna ma - pe 8.30 - 15.30

Facebook

ARCA -arkistotietojärjestelmä

Tampereen kaupunginarkiston arkistotietojärjestelmä ARCA sisältää tiedot kaupunginarkistossa säilytettävästä aineistosta. Tietokantaa täydennetään jatkuvasti. Yleisluettelotason tiedot niistä arkistoista, jotka eivät vielä ole tietokannassa löytyvät alla olevasta kokoelmaluettelotiedostosta.

Katso myös

Kuva-arkisto

Kuva-arkisto on osa Museokeskus Vapriikkia. Kuva-arkisto huolehtii kuvakokoelmiensa järjestämisestä, varastoinnista, luetteloinnista, digitoinnista, tiedonhallinnasta ja tutkijapalvelusta. Kuva-arkistossa on noin 1,2 miljoonaa vedosta, negatiivia tai digitaalista kuvaa eri ajoilta ja eri paikkakunnilta.

Lisätietoa Kuva-arkiston omilta verkkosivuilta: