Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kaakkoinen alue


Hervannan kirjasto

Hervantaan uudenlainen hyvinvointikeskus

Kaupunginhallituksen suunnittelukokous päätti kaakon alueen palveluiden järjestämisestä 20.6.2016. Kaakkoiselle aluelle luodaan uudenlainen palveluiden järjestämisen toimintamalli ja lisätään yhdessä tekemistä.

Toimenpide 1: Hervantaan luodaan verkostomainen hyvinvointikeskus eli palvelut saa entisistä paikoista, mutta toimijoiden yhteistyötä lisätään.
Toimenpide 2: Kaukajärvellä palveluita saa verkostomaiselta lähitorilta.
Toimenpide 3: Vuorekseen perustetaan lähitori.
Toimenpide 4: Toisen asteen koulutuksen ja eri palvelujen yhteistyötä kehitetään.
Toimenpide 5: Palvelujen saavutettavuutta parannetaan.
Toimenpide 6: Viheralueita kehitetään.

Ehdota nimeä Hervannan verkostomaiselle hyvinvointikeskukselle 31.12.2017 mennessä Tampereen Raadissa.

Lue lisää.


Kaukajärven koulu

Kaksi aluetoimijaverkostoa kaakossa

Kaakon aluetoimijaverkostossa on mukana sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstöä, kirjastojen ja kulttuuripalvelujen edustajia, koulujen rehtoreita ja vanhempainyhdistyksiä, paikallisia muita yhdistyksiä, yhteisöjä ja yrittäjiä Hervannasta, Kaukajärveltä, Annalasta Vuoreksesta, Hallilasta ja Lukonmäestä.

Kaukajärven ja Hervannan aluetoimijaverkostot kokoontuvat vielä kevään aikana. Toukokuun jälkeen ne yhdistetään Kaakkois-Alvarin kanssa alueverkostoksi.

Tietoa alueellisista palveluista eli hyvinvointikeskuksista ja lähitoreista

Ikäystävällinen Hervanta


Hervannassa alkoi kaksivuotinen Ikäystävällinen Hervannan palvelualue -projekti tammikuussa 2016. Hankkeessa ympäristöministeriö ja Tampereen kaupunki kehittävät Hervannasta ikäystävällistä asuinaluetta. Projektia koordinoi Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry ja yhteistyökumppanina on myös Tampereen Kotilinnasäätiö.

Kaakkoinen palvelualue

Kaakkoiseen palvelualueeseen kuuluvat Haiharan, Kaukajärven, Lukonmäen, Hallilan, Hervannan, Ruskon, Hervantajärven ja Vuoreksen kaupunginosat.