Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Aikuissosiaalityön palveluiden Target-osahanke

Opetushallitus on myöntänyt kotoutumisen edistämiseen valtionavustusta Target - tavoitteellista kotoutumista ja osallisuutta -yhteishankkeelle. Aikuissosiaalityön osahanke toteutettiin ajalla 3/2019 - 6/2020.

Hankkeessa luotiin moniammatillista yhteistyömallia ja rakenteita kotoutumisen edistämiseksi. Aikuissosiaalityön osahankkeessa kohderyhmänä olivat työvoiman ulkopuolella olevat tamperelaiset maahanmuuttajat, joiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia oppia ja osallistua edistettiin asiakaslähtöisesti. Target-henkkeen myötä kohderyhmälle oli mahdollista tarjota esim. tavallista laajempaa alkukartoitusta, joka on perusta yksilölliselle kotoutumissuunnitelmalle.

Toiminnan lähtökohtana oli Ulkoinen linkkiLaki kotoutumisen edistämisestä , mutta ohjauksellista tukea ja yksilöllisiä polkuja koulutukseen, työelämään tai mielekkääseen arkeen tarjottiin myös pitempään Suomessa asuneille maahanmuuttajille, jotka ovat jääneet kotoutumispalveluista syrjään aiemmin.

Projektisuunnittelija oli sijoittunut Tampereen kaupungin maahanmuuttajapalveluihin. Hankkeen muita toteuttajia olivat Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampereen aikuislukio, Ahjolan kansalaisopisto, Tampereen aikuiskoulutussäätiö TAKK, Silta-Valmennusyhdistys ry., Kiipulan ammattiopisto sekä Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut.

Lisätietoja asiakkaiden ohjaamisesta Targetin toimintoihin:
Projektipäällikkö
Tiina Piispanen
sähköposti [email protected]