Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Yrityspalvelut ja edunvalvonta

Yrityspalvelut ja edunvalvonta -palveluryhmä sisältää elinvoima- ja osaamislautakunnan alaiset elinkeino-, matkailu- ja tapahtumapalvelut sekä elinvoiman, osaamisen ja elinkeinojen kehittämisen tuet ja avustukset.

Palveluryhmän tavoitteena on edistää Tampereen alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä edesauttamalla yritysten syntyä ja kasvua sekä kaupungin kansallista ja kansainvälistä tunnettuutta ja vetovoimaisuutta niin opiskelijoiden, yrittäjien kuin sijoittajien suuntaan. Palveluryhmä kehittää myös kaupungin yritysmyönteisyyttä madaltamalla yrittäjien ja kaupungin päättäjien kohtaamiskynnystä.

Vetovoimainen elämyskaupunki -ohjelma ja kulttuuripääkaupunkihaku ovat keskeisiä vetureita Tampereen vetovoiman ja elinvoiman vahvistamiseksi. Kulttuuripääkaupunkihaku ja kehitysohjelma kiinnittyvät erityisesti elinkeinopalvelujen, matkailupalvelujen sekä luovien alojen kehittämiseen.

Palveluryhmän edunvalvonta keskittyy erityisesti kaupungin elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden varmistamiseen. Brysselissä toimiva EU-toimisto vastaa kaupungin ja koko maakunnan yhteisestä edunvalvonnasta, tukee sidosryhmien verkostoitumista ja edistää EU-rahoituksen hyödyntämistä kehittämistoiminnassa.

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)tampere.fi, ellei toisin ole mainittu.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442

Elinkeinojohtaja
Timo Antikainen
puhelin 050 321 1279

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701

Kulttuuripääkaupunkihankkeesta vastaa
Luova johtaja
Juha Hemanus
puhelin 044 430 9769

Brysselin EU-toimiston toiminnasta ja EU-edunvalvonnasta vastaa
EU-yhteysjohtaja
Hannele Räikkönen
puhelin 040 776 3446

Yhteysjohtaja
Tuukka Salkoaho
puhelin 040 806 3086