Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Työnhakijoille avautuu uusi palvelupiste Rautatienkadulle

Julkaistu 17.6.2021 10.50

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen työnhakija-asiakkaille löytyy jatkossa palvelupiste Tullintorin lisäksi myös Rautatienkadulta (Rautatienkatu 10). Tilat aukeavat asiakkaille elokuun aikana. Siihen saakka palvelu jatkuu etänä.

Yksi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen palvelukokonaisuuksista, työllistymisen ja jatkuva oppimisen palvelut, löytyy elokuusta lähtien uudesta toimipisteestä Rautatienkadulta. Tilassa tarjotaan palveluja työllisyyden kuntakokeilun kohderyhmään kuuluville työnhakija-asiakkaille, joille on ajankohtaista työpaikan löytäminen tai kouluttautuminen. Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työnhakijat, jotka eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä tai ovat alle 30-vuotiaita, maahan muuttaneita tai vieraskielisiä henkilöitä.

Uudessa toimipisteessä työnhakijat saavat apua työnhakuun, työnhaun asiakirjojen ja hakemustan tekemiseen, piilotyöpaikkojen etsimiseen ja ammatinvalintaan. Suunnitteilla on myös työnhakijoille kohdennettuja ryhmätapahtumia. Palveluja tilassa tarjoavat OMA-valmentajat, ammatinvalinnan psykologit, yrityskoordinaattorit ja työnhaunohjaajat. Palvelua saadakseen työnhakijan on varattava etukäteen tapaamisaika OMA-valmentajan kanssa.

– Asiakkaita palvellaan aikavarauksella, jotta molemmin puolin päästään syvällisempään ohjaukseen. Lomakkeiden täyttämiseen saa tarvittaessa opastusta ilman ajanvaraustakin ensimmäisen kerroksen aulasta, kertoo tiimiesimies Tiina Tuovila.

– Tilasta löytyy myös asiakkaille tarkoitettuja tietokoneita, joilla he voivat osallistua esimerkiksi etätyöhaastatteluun Teamsin välityksellä, jos se ei ole mahdollista kotoa käsin, tiimiesimies Annika Peltomaa huomauttaa.

Rautatienkadun toimipisteen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee vastaanottoaula, toisessa kerroksessa OMA-valmentajien sekä muiden asiantuntijoiden vastaanottohuoneet ja viidennessä kerroksessa International House Tampere kansainvälisille työnhakijoille.

– Odotamme innolla, että pääsemme pitkästä aikaa kohtaamaan asiakkaita myös kasvokkain. Nyt meillä on monikäyttöiset tilat asiakkaiden tarpeisiin. Sijaintikin on hyvä, tänne on ratikallakin helppo tulla, Annika Peltomaa kertoo.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluilla on asiakaspalvelupiste myös Tullintorin kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa (Tullikatu 6). Myös Finlaysonille on avattu uusi Kohtaamisia.-tila, jossa tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia työnhakijoille sekä työnantajille.

Oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas ja kaipaat apua työnhakuun? Näin voit jättää yhteydenottopyynnön omalle OMA-valmentajalle:

  • Ota OMA-valmentajaasi yhteyttä henkilökohtaisesti puhelimitse
  • Lähetä viesti Oma asiointi-verkkopalvelun kautta: https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/
  • Lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]
  • Soita asiakaspalvelunumeromme 040 801 6581 (ma - pe klo 9.00 - 16.15)


Teksti Emilia Aakko

Kuvat Tiina Tuovila