Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Väriä ja historiaa kesään MOMUn etätuotannoilla!

Julkaistu 7.6.2021 12.13

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Monikulttuuriset museopalvelut on tuottanut tälle kesälle maahanmuuttajille ja kotoutujille jaettavia taidepaketteja sekä Tampereen tehdashistoriasta kertovan videon selkosuomella.


Taidepaketti kotoutujille

Paketteja valmistettiin 150 kappaletta ja ne ovat jaossa Tampereen kaupungin maahanmuuttopalveluissa sekä Tampereen Tyttöjen Talolla. Ne sisältävät ohjeet ja materiaalit pieniin taideprojekteihin sekä ohjeet luonto- ja kaupunkiseikkailuihin Tampereen kesäisiin ympäristöihin. Ohjeet ovat vihkosessa viidellä eri kielellä: suomi, englanti, arabia, dari ja somali.

Taidepaketti tukee maahanmuuttajien ja kotoutujien tutustumista uuteen kotikaupunkiinsa ja oppimaan suomen kieltä hauskoilla tehtävillä. Niiden kautta tekijälle tulevat tutuiksi suomalainen luonto ja suunnistaminen kaupungissa. Taidepakettia on ollut tuottamassa MOMUn työntekijät, Tampereen Intercultural Art Collective sekä Tampereen kaupungin strategia- ja kehittämisyksikkö.

Tampereen tehdashistoriaa -video

MOMU tuotti lisäksi etäopastusvideon Tampereen tehdashistoriaan osana Löytöretkiä Tampereelle -kokonaisuutta. Video toimii hyvänä orientaatiomateriaalina Finlaysonin alueen ja Museo Milavidan ympäristöihin tutustumiseen. Samalla tulevat myös tutuksi kaupungin teollisuushistorian tärkeimmät nimet ja heidän vaiheensa Tampereella.

Videon kuvasi Jayson Rohde ja oppaana toimii Jarmo Skön (Tampereen Taidekasvatus ry). Voit katsoa videon oheisesta linkistä.

Lisätietoja
ma. Museolehtori
Joni-Pekka Karjalainen
puhelin 040 682 0814
sähköposti [email protected]


Teksti Joni-Pekka Karjalainen

Kuvat Joni-Pekka Karjalainen