Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Työllisty hyvinvointialalle – tule mukaan kevään infoihin

Julkaistu 24.2.2021 9.56

Tamperelaiset työnhakijat pääsevät kevään aikana kurkistamaan matalalla kynnyksellä hyvinvointialan tarjolla oleviin työtehtäviin ja monipuolisiin kouluttautumismahdollisuuksiin.

Hoiva- ja hyvinvointialan infopäivät järjestetään verkkototeutuksena kolmen kokoontumiskerran sarjoina maaliskuussa sekä toukokuussa. Infopäivät toteuttaa osaajien ja yritysten kohtaamisia edistävä Osaamo-hanke. Hankkeessa kehitetään uudenlaisia työllistymisen ja osaamisen kehittämisen malleja. Se on osa ESR-rahoitteista 6Aika -kaupunkikehittämisen yhteistyötä.

Verkkoinfoissa yritykset kertovat, millaisia työtehtäviä ja urapolkuja heillä on hoivatyössä, arjen avustamisessa, ruokapalveluissa ja puhtaanapidossa tarjolla. Yritykset kertovat työn luonteesta, työtehtävistä, palkkauksesta sekä siitä, millaista osaamista alalla tarvitaan.

Alalle voi kouluttautua montaa eri reittiä

Infopäivissä käydään läpi kouluttautumisen erilaisia vaihtoehtoisia polkuja. Yhtenä vaihtoehtona on käytännönläheinen kouluttautuminen työn ohessa. Alaan voi tutustua esimerkiksi osallistumalla työkokeiluun hoiva-alan yrityksessä tai työvalmennusyhteisössä. Infossa kerrotaan tarkemmin työvalmennusyhteisön käytännön toiminnasta sekä työkokeilusta reittinä työllistyä hoiva- ja hyvinvointialalle.

Infopäivät on suunnattu tamperelaisille työnhakijoille ja alanvaihtajille, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan millaisia töitä hoiva- ja hyvinvointialalla on tarjolla. Osallistujat saavat halutessaan myös henkilökohtaista neuvontaa. Yhdessä uraohjaajan kanssa etsitään parhaita ratkaisuja jokaisen yksilölliseen tarpeeseen.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen yrityskoordinaattori Ulla Lukkarin mukaan yksilöllisiä vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla.

— Alalle voi nykyään pätevöityä ja päästä töihin varsin monella eri tavalla, esimerkiksi oppisopimuksella, rekrytoivan koulutuksen kautta tai työssä oppien. Infopäivissä pääsee helposti ja riskittömästi kokeilemaan, olisiko ala itselle sopiva. Töitähän alalla taatusti on, Lukkari kertoo.

Maaliskuun infosarja I

  • 23.3., 30.3. ja 6.4. klo 9–12.30
  • Ilmoittautumisaika 23.2.–15.3.2021

Toukokuun infosarja II

  • 4.5., 11.5. ja 17.5. klo 9–12.30
  • Ilmoittautumisaika 23.3.–26.4.2021

Lisätietoa valmentajilta

Minna Arvonen
sähköposti [email protected]

Ulla Lukkari
sähköposti [email protected]

Lilli Tolvila
sähköposti [email protected]


Teksti Merja Häikiö

Kuvat Merja Häikiö