Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ylioppilastutkinnon tulokset on julkistettu

Julkaistu 27.5.2019 11.56

Ylioppilastutkinnon tänään julkistetut tulokset ovat nähtävissä opiskelijoiden omassa Wilmassa. Sekä Teklun opiskelijat että kaksoistutkinnon suorittajat onnistuivat kirjotuksissaan erittäin hyvin.

Tampereen teknillisestä lukiosta valmistui tänä keväänä ylioppilaaksi 111 nuorta. Uusissa ylioppilaissa on sekä Teknillisen lukion omia opiskelijoita sekä Tampereen seudun ammattiopiston kaksoistutkintoa opiskelijoita. Tredun opiskelijoille Teknillinen lukio toimii teknisenä tutkinnon järjestäjänä. Heidän opetuksestaan vastaavat Tredun opettajat.

Lukiovertailuissa lukioita verrataan kirjoitettavista aineista saatavien puoltoäänien perusteella. Kaikki opiskelijat kirjoittavat neljä pakollista ainetta sekä valitsemansa määrän ylimääräisiä aineita. Teknillisen lukion ylioppilaiden kaikista kirjoitetuista aineista saatavien puoltoäänien keskiarvo on tänä keväänä 24,71 ja ammatillisen tutkinnon pohjalta kirjoittavien puoltoäänien määrä 14,56.

Tasapuolisesti kunkin kirjoituskerran onnistumista voi verrata vain neljän pakollisen aineen puoltoäänien määrällä varsinkin, kun ammatillista perustutkintoa opiskelevat nuoret kirjoittavat yleensä vain pakolliset neljä ainetta.

Sekä MTV:n että STT:n lukiovertailut eivät huomioi sitä, että nykyisin monissa lukioissa ympäri Suomen kirjoittaa paljon nuoria, jotka eivät varsinaisesti oli ko. lukion opiskelijoita. Tämä kaksoistutkintoa suorittavien määrä on erittäin suuri. Teknillisellä lukiolla suhde omien ja Tredun opiskelijoiden välillä on oletettavasti suurin koko Suomessa, sillä Tampereella kaksoistutkintoa suorittavien kirjoitukset on keskitetty yhteen kaupungin lukioon.

Kaksoistutkintoa suorittavat käyvät läpi erittäin vaativan koulutuksen. He suorittavat sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Puoltoäänien määrään vaikuttaa se, että ammatilliselta pohjalta kirjoittavat nuoret kirjoittavat yleensä vain neljä pakollista ainetta. Monilla opiskelun pääpaino on ammatillisessa kehittymisessä, jolloin lukion oppisisältöjen omaksuminen on vasta toisella sijalla. Kaksoistutkinto ja sen yhteydessä hankittu valkolakki on kunnioitettava suoritus.

Teklun ylioppilasjuhla, johon osallistuvat Teknillisen lukion opiskelijat; pidetään lauantaina 1.6.2019 klo 10 Hervannan vapaa-aikakeskuksen liikuntasalissa (2. kerros, osoite Lindforsinkatu 5). Vieraiden määrää ei ole rajoittettu. Juhla kestää valokuvauksineen arviolta 1,5 - 2 tuntia.

Teklulaisten lakitusharjoitukset ovat samassa paikassa perjantaina 31.5. klo 14. Ota mukaan ylioppilaslakki, jonka sisällä on nimesi.

Tampereen seudun ammattiopiston Hepolamminkadun, Koivistontien ja Santalahdentien yksiköiden ylioppilaiden lakkiaisjuhla on lauantaina 1.6.2019 klo 12 Tredun Hepolamminkadun kampuksen liikuntasalissa. Tähän liittyvät lakitusharjoitukset ovat keskiviikkona 29.5. klo 15 samassa paikassa.

Tredun Sammonkadon yksikön ylioppilaat osallistuvat Sammonkadun omaan juhlaan.

Onnea uusille ylioppilaille!