Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pispalaisten "Mattonäyttely"

Julkaistu 4.4.2016 15.58

Tampereen kaupungin museopalvelut järjesti 18.3.2016 senioriretken Sara Hildénin taidemuseoon yhteistyössä Pispan palvelukeskuksen kanssa.

Retkiryhmä tutustui Carolus Enckell-näyttelyn teoksiin, joissa puhuttelevat värikentät ja geometriset sommitelmat raitoineen. Värien ja esillä olleen maton innoittamina pispalaiset osallistuivat myös Gelli-kuvataidetyöpajaan. Suomessakin vielä uudessa Gelli-tekniikassa geelilevyn pintaan erilaisin tekniikoin tehdyt värialueet painetaan esim. paperille. Teoksia voi kutsua monotypioiksi.

Pispalaiset ottivat pensselit ja telat rohkeasti käteen, kokeilivat useita eri tekniikoita ja lopputuloksena papereille syntyi hienoja, omaperäisiä mattoja. Teoksista koottu Pispalaisten "Mattonäyttely" on esillä 5.-15.4.2016 Pispan palvelukeskuksen aulassa, osoite Simolankatu 4.

Hauskalla ja mielenkiintoisella retkellä useat saivat inspiraatiota ja totesivat taiteen tekemisen olevan kivaa. Joillekin museokäynti, jossa oli myös kuvataidetyöpaja, oli uusi ja avartava kokemus. Myös Café Sarassa juodut kahvit porkkanaleivoksen kera maistuivat kaikille.

Ilmainen retki oli osa kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Konkarit - ikäihmisten museopalveluja -toimintaa ja se toteutettiin yhteistyössä Sara Hildénin taidemuseon kanssa. Kevään aikana myös muista kaupunginpalvelukeskuksista tehdään vastaanlaisia retkiä.

Gelli-tekniikalla tehty monotypiavedos

Teksti Lila Heinola