Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupungille myönnettiin nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti

Julkaistu 25.11.2021 14.08

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry on myöntänyt Tampereen kaupungille nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin nuorten osallisuuden ja nuorisovaltuuston toimintaedellytysten edistämisen eteen tehdystä työstä. Tampereen lisäksi sertifikaatti myönnettiin Siuntiolle, Porille, Haapajärvelle ja Maskulle. Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 1.1.2022–31.12.2023.

Sertifikaatti
 

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa erinomaisen perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti.

– On hienoa huomata kuinka Tampere on lähtenyt esimerkillisesti kehittämään nuorisovaltuuston toimintaedellytyksiä ja nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Tämä sertifikaatti on erittäin loistava tunnustus Tampereella jo vuosien ajan tehdystä edistyksellisestä työstä lasten ja nuorten osallisuuden kehittämisessä, kommentoi nuorisovaltuuston puheenjohtaja Arttu Vuori.

Tampereen kaupungin nuorisovaltuusto tuo nuorten ääntä esiin kaupungin päätöksenteossa sekä pyrkii parantamaan heidän asemaansa ja vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksiaan. Nuorisovaltuusto tekee aloitteita kaupungin toimielimille tärkeinä pitämistään asioista. Lisäksi nuorisovaltuusto edustaa tamperelaisia lapsia ja nuoria kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksen kehittämiskokouksissa ja kuudessa lautakunnassa.

Nuorisovaltuustoon kuuluu Tampereella 30 nuorisovaltuutettua ja 10 varanuorisovaltuutettua. Nuorisovaltuusto valitaan kaupunginlaajuisesti järjestettävissä nuorisovaltuustovaaleissa kahden vuoden välein. Seuraavat vaalit järjestetään vuoden 2022 syksyllä.


Lisätietoja

Nuoriso-ohjaaja
Teemu Illikainen
puhelin 050 385 0222
sähköposti [email protected]