Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hervannan vesitornin katto uusitaan

Julkaistu 24.11.2021 12.03

Hervannan vesitornin vesikaton saneeraushanke on käynnistynyt. Saneerauksen aikana katon vanhat rakennekerrokset poistetaan ja alimpana oleva vedeneristykerros uusitaan kokonaan. Samalla uusitaan myös vesikaton lämmöneristeet. Saneeraushankkeen ajan vesitorni ja sen lähialue on aidattu työmaa-alueeksi. Hankkeen aikana liikkuminen aidatulla alueella on turvallisuussyistä ulkopuolisilta kielletty.

Kattotasanteelle pystytetään marraskuun aikana koko tasanteen kattava tiivis sääsuoja. Katon varsinaiset rakennustyöt alkavat vanhojen rakenteiden purkutöillä heti sääsuojauksen valmistuttua joulukuun alussa. Uuden katon on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmis maaliskuun 2022 loppuun mennessä.

Saneeraushankkeen aikana vesitorni on normaalissa käytössä eikä siitä aiheudu katkoksia vedenjakeluun.

Hankkeen osapuolet:

- Tilaaja Tampereen Vesi Liikelaitos
- Rakennuttamistehtävät Tampereen Tilapalvelut Oy
- Pääurakoitsija Alasen Rakennus Oy
- Korjaussuunnittelu Vahanen Suunnittelupalvelut Oy

Hervannan vesitorni on valmistunut vuonna 1983 ja se on yksi kuudesta Tampereen Veden vesitornista. Tornien avulla Tampereen yli 800 kilometrin pituisessa vesijohtoverkostossa pidetään yllä tasaisia painetasoja. Torneihin on varastoitu vettä, jonka avulla tasataan veden kulutushuippuja ja turvataan vedensaanti myös mahdollisissa häiriöissä.

Lisätietoja:

Tampereen Vesi Liikelaitos
Jan-Erik Järventie
Hanke- ja kiinteistöpäällikkö
Puh. 041 730 1753
[email protected]