Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ensimmäinen latu avataan säilölumella Kaupin urheilupuistossa

Julkaistu 22.11.2021 12.14

Kaupissa on aloitettu säilölumen levitys latupohjalle.

Kartta Kaupin laduista
 

Kaupin urheilupuistossa avataan ensimmäinen latu hiihtäjille keskiviikkona 24.11. klo 15, jolloin käytössä on kenttien takasuora. Tavoitteena on saada tehtyä noin kaksi kilometriä kaksisuuntaista latua, riippuen lumen määrästä. Kulku ladulle tapahtuu Arvo Ylpön kadun kautta. Turvallisuussyistä ladulle meneminen on ehdottomasti kielletty ennen avaamista. Ylimääräinen liikkuminen alueella hidastaa myös lumen levitystyötä.

Kaupissa olevat rakennustyömaat vaikuttavat latujen tekemiseen ja aikatauluihin. Työmaista johtuen latuja tehdään useassa jaksossa. Ensimmäisenä lumetetaan latu pesä- ja jalkapallokenttien takaosaan. Koska Kaupin alueella on useita työmaita ja pysäköintipaikkoja pois käytöstä, suosittelemme hiihtäjiä kulkemaan latureitille Arvo Ylpön kadulta pistolatua pitkin sekä käyttämään pysäköintiin alueen pysäköintitaloja. Suosittelemme myös käyttämään joukkoliikennettä mahdollisuuksien mukaan.

Toisessa vaiheessa, sään niin salliessa, tykitetään uuden lumetusputkiston saanut kilometrin mittainen reitti. Reitin putkilinjasto stadionin työmaan alueella valmistuu 15.12. mennessä, jonka jälkeen lumetus on mahdollista.

Kolmannessa vaiheessa, vuodenvaihteen jälkeen tai heti kun työmaiden valmistuminen sen mahdollistaa, toteutetaan säilölumella yhteys pesäpallokentälle metsän puolelta sekä tehdään oikoreitti jalkapallokenttien 2 ja 3 välistä.

Luonnonlumilatujen tekeminen aloitetaan, kun lumitilanne sen sallii. Tiedotamme asiasta verkkosivullamme www.tampere.fi/hiihtoladut .Lisätietoja

Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin +358 50 554 5835
sähköposti [email protected]