Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Gymnaestrada tuo liikkumisen iloa Tampereelle kesällä 2022

Julkaistu 21.10.2021 10.06

Vuoden 2022 kesällä Tampereella nähdään ja koetaan liikkumisen riemua monessa eri muodossa. 9.-12. kesäkuuta Tampereella järjestetään voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada, jossa neljän päivän ajan on tarjolla eri puolilla kaupunkia voimistelunäytöksiä, kilpailuja, tanssiesityksiä sekä voimistelukoulun kokeilupisteitä.

Lapsivoimistelijoita punaisissa asuissa.
 

Voimistelu on esillä eri puolilla Tamperetta: Messu- ja urheilukeskuksessa, Uros Live -areenalla, Tampereen stadionilla Ratinassa, Keskustorilla sekä Särkänniemessä. Paikalle odotetaan 12 000 voimisteluseurojen harrastajaa ja kilpailijaa ympäri Suomen. Paikalle saapuu myös kansainvälistä voimisteluväkeä sekä runsaasti yleisöä ja muita vierailijoita. Tapahtuma tuo liikunnan iloa paitsi tapahtumapaikoille myös kaikille koettaviksi kaupungin puistoihin, toreille ja kaduille.

Kilpailuja järjestetään akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, naisten telinevoimistelussa, miesten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä ja trampoliinivoimistelussa. SM-mitalit jaetaan akrobatiavoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, miesten telinevoimistelussa (nuoret) sekä trampoliinivoimistelussa.

Tapahtuma huipentuu sunnuntain Unelmien tulevaisuus -päätösjuhlaan, jossa tuhannet eri-ikäiset voimistelijat esittävät tarinallisia yhteisohjelmia Tampereen stadionilla Ratinassa. Suomalainen voimistelu on tunnettu suurista kenttänäytöksistään – suorista riveistä, täsmällisistä kuvioista sekä ihailtavasta yhdenaikaisuudesta. Yksinkertainen liike yhdistettynä kuviovaihdoksiin on näyttävä, kun sen tekee esimerkiksi 600 voimistelijaa yhtä aikaa musiikin tahdittamana. Kenttäohjelmissa esiintyminen tarjoaa voimistelijoille ainutlaatuisen kokemuksen olla osana suurta koreografiaa ja esiintyä suurelle yleisölle.

Gymnaestrada tarjoaa elämyksiä kaikille liikunnasta ja liikkeestä innostuville. Erilaisiin näytöksiin ja kilpailuihin tulee myyntiin päivälippuja ja yleisölippuja, mutta tarjolla on myös paljon maksutonta puuhaa ja elämyksiä kaikille. Gymnaestrada Tampere 2022 lipunmyynti aukeaa loppuvuodesta 2021.

Lisätiedot: Voimisteluliiton viestintäpäällikkö Riikka Hopiavaara, riikka.hopiavaara(at)voimistelu.fi, puh. 044 359 3082.


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Suomen Voimisteluliitto/Gymnaestrada