Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ikurinpuistoon rakennetaan uusia puistokäytäviä – tutustu suunnitelmaan

Julkaistu 15.10.2021 9.00

Ikuriin Ikurinpuistoon on suunniteltu uusia kävelyn ja pyöräilyn väyliä. Puistokäytävistä on valmistunut suunnitelma nähtäville, ja siihen voi tutustua 15.–29.10.2021. Käytävät on tarkoitus toteuttaa vielä tänä vuonna.

Suunnitelmaluonnos löytyy paikan päältä puistosta Maanmiehentein ja Karjakontien väliseltä väylältä risteyskohdasta, netistä www.tampere.fi/puistosuunnitelmat ja Tampereen palvelupisteestä, Frenckellinaukio 2 B. Palautetta suunnitelmasta voi antaa nähtävilläoloaikana.

Uusi itä-länsisuuntainen käytävä ulottuu Niittäjäntieltä Ikurintielle. Uudelle puistokäytävälle yhtyvät Karhikadulta uusi Karhipolku ja Haravakadulta uusi Haravapolku ja Lypsypolkua jatketaan uudelle käytävälle saakka.

Kun puistokäytävät valmistuvat, Ikurinpuistoon pääsee Niittäjäntieltä, Haravapolulta, Karhipolulta, Ikurintieltä ja Lypsypolulta. Käytävät valaistaan.

Uudet käytävät täydentävät nykyisiä käytäviä ja parantavat etenkin länsi-itäsuuntaista liikkumista viheralueella.

Kolmen metrin levyisen länsi-itäsuuntaisen käytävän varrelle tulee penkkejä ja roska-astioita. Karhipolun ja Haravapolun leveys on kaksi metriä. Lypsypolku tehdään kahden ja puolen metrin levyisenä. Uudet väylät ovat talvikunnossapidettäviä.

Puistokäytävät ovat yhdistettyjä kävelyn ja pyöräilyn väyliä.

Uudet käytävät perustuvat alueen asemakaavaan.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin 050 413 1911

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568