Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Nuorisovaltuuston edustajat mukaan kaupunginhallituksen kehittämiskokouksiin

Julkaistu 8.9.2021 14.20

Tampereen kaupungin nuorisovaltuuston edustajilla on nyt mahdollisuus osallistua kaupunginhallituksen kehittämiskokouksiin ja näin nuorten näkemyksiä kaupungin kehittämisestä saadaan jälleen vahvemmin esiin.

Kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan 23.8.2021 nuorisovaltuustolle läsnäolo- ja puheoikeuden erikseen nimitettäviin kaupunginhallituksen kehittämiskokouksiin kaudelle 2021-2023.

- Nuorisovaltuustolla on nyt entistäkin paremmat mahdollisuudet tuoda lasten ja nuorten ääni esiin kaupungin päätöksenteossa osallistumalla kaupunginhallituksen työskentelyyn. On hienoa nähdä, kuinka Tampereella edistetään nuorten osallisuutta, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Arttu Vuori.

Vuoren mukaan nuorisovaltuusto tulee esittämään, että kun hallintosääntöä päivitetään seuraavan kerran, kirjattaisiin myös nuorisovaltuuston läsnäolo- ja puheoikeudesta kaupungin toimielimissä.

- Nuorisovaltuusto pääsee monin tavoin vaikuttamaan kaupungin päätöksentekoon, mikä on todella hieno asia. Nuorisovaltuuston mahdollisuuksia vaikuttaa on kasvatettu tasaisesti vuosien saatossa, vaikka kehitettävääkin varmasti vielä on. Nuorten aktiivisuutta ja näkemyksellisyyttä tulee hyödyntää päätöksenteossa ja yhteisten asioiden hoitamisessa jatkossakin, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Nuorisovaltuustolla on jo entuudestaan läsnäolo- ja puheoikeus valtuuston kokouksissa ja se voi nimetä edustajansa sosiaali- ja terveyslautakuntaan, sivistys- ja kulttuurilautakuntaan, elinvoima- ja osaamislautakuntaan, asunto- ja kiinteistölautakuntaan, yhdyskuntalautakuntaan ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan. Nuorisovaltuuston edustajilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus lukuun ottamatta asioita, joihin sisältyy salassa pidettäviä tietoja.
Lisätietoja

Anna-Kaisa Ikonen
puhelin +358 400 780 866 (sihteeri Ritva Vakkuri)
sähköposti [email protected]

Puolue: Kokoomus


Nuorisovaltuuston puheenjohtaja
Arttu Vuori
puhelin +358451693426
sähköposti [email protected]