Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ojalaan suunnitellaan uutta päiväkotia ja pienten lasten koulua

Julkaistu 27.8.2021 10.45

Ojalan alue rakentuu voimakkaasti tulevina vuosina, joten alueella varhaiskasvatusikäisten ja koululaistenkin määrä kasvaa. Ojalaan aiotaan rakentaa uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu, jotta alueelle sijoittuvien lapsiperheiden arki sujuisi hyvin, kun nämä palvelut voidaan tarjota lähipalveluna. Hankkeen tarveselvitys hyväksyttiin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 26.8.2021.

Ojalan päiväkodin ja koulun uudisrakennus suunnitellaan Ojalaan osoitteeseen Mossinkaari 2. Päiväkoti mitoitetaan 160 lapselle ja koulu 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle.

Kaksikerroksinen rakennus toteutetaan asemakaavan mukaisesti puurakenteisena. Tavoitteena on, että myös sisätiloihin voidaan jättää paljon puupintaa näkyviin.

Rakennus suunnitellaan muuntojoustavaksi. Tilat tulevat olemaan monikäyttöisiä ja niitä on mahdollista vuokrata iltakäyttöön, esimerkiksi lasten harrastustoimintaa varten.

Uudisrakennuksen laskennalliset investointikustannukset ovat 11 338 000 euroa. Suunnitelman mukaan kohde on tarkoitus toteuttaa vuokrauksella tai muulla rahoitusmallilla. Suunnitelman mukaan hanke toteutettaisiin käyttöoikeusurakkana, jonka valmistelu käynnistetään heti tarveselvityksen hyväksymisen jälkeen. Rakennustyöt toteutetaan yhdessä vaiheessa ja arvioitu kesto on noin 14 kuukautta. Arvion mukaan rakennus olisi valmis elokuussa 2024.


Lisätietoja

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]

Hankepäällikkö
Jarmo Viljakka
puhelin 040 806 4105
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki