Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Eteläpuiston uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu etenee

Julkaistu 27.8.2021 10.37

Eteläpuiston koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma hyväksyttiin Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 26.8.2021. Uudisrakennus suunnitellaan Eteläpuistoon osoitteeseen Koulukatu 23 samalle tontille kuin Pirkanmaan musiikkiopisto, joka sijaitsee vuonna 1905 valmistuneessa De Gamlas Hem -rakennuksessa. Uudisrakennus sijoitetaan tontin rakentamattomaan länsiosaan.

Havainnekuva Eteläpuiston päiväkoti- ja koulurakennuksesta
 

Hankesuunnitelmassa on tarkennettu Eteläpuiston päiväkodin ja koulun uudisrakennuksen rakennus- ja pihasuunnitelmia kaupunkikuvallisten, toiminnallisten ja teknisten tavoitteiden osalta.

Päiväkoti mitoitetaan 120 lapselle sekä esi- ja alkuopetuksen tilat 150 koululaiselle. Kolmikerroksinen rakennus suunnitellaan mahdollisimman muuntojoustavaksi ja iltakäytön mahdollistavaksi siten, että muun muassa Pirkanmaan musiikkiopiston iltapäivä- ja iltakäyttö olisi tiloissa joustavaa.

Alustavan aikataulun mukaan rakennuksen toteutussuunnitelmat valmistuvat syyskuussa 2022. Rakennustyöt valmistuvat joulukuussa 2023 ja rakennuksen käyttöönotto on helmikuussa 2024.

Kun uudisrakennus valmistuu, tarkistetaan vielä keskustan alueen varhaiskasvatuksen palveluverkon tilanne ja arvioidaan, voidaanko Koulukadun päiväkodista luopua. Esi- ja alkuopetuksen osalta varaudutaan osin keskustan alueen kasvavaan palvelutarpeeseen ja osa Wiwi Lönnin esi- ja alkuopetuksesta siirtyy Eteläpuistoon.

Rakennus on hyvin saavutettavissa kävellen, pyörällä sekä julkisilla liikenneyhteyksillä. Hankesuunnitelman kustannusarvio on yhteensä 10 049 000 euroa.


Lisätietoja

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]

Hankearkkitehti
Minna Tuominen
puhelin 041 730 0384
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Eteläpuiston koulun ja päiväkodin havainnekuva