Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ensimmäisen koronarokotteen voi nyt saada myös ilman ajanvarausta Tampereen Messukeskuksen rokotusyksikössä

Julkaistu 7.7.2021 12.35

Tampereella voi nyt saada ensimmäisen koronarokotteen myös ilman ajanvarausta. Messu- ja urheilukeskuksen (Pirkkahalli) rokoteyksikköön osoitteessa Ilmailunkatu 20 on avattu niin sanottu walk in -rokotuslinja. Tiistaista 13.7. alkaen 30.7. saakka rokotteen saa klo 11–16 ilman ajanvarausta.

Koronarokotukset.
 

Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, ajokortti, passi tai kela-kortti. EU-kansalaiset voivat käyttää europpalaista sairaanhoitokorttia (sininen).

Edelleen suositellaan ensi sijassa ajanvarausta. Ilman ajanvarausta rokotettavien määrää ei voi ennakoida, joten on mahdollista että vuoroaan joutuu odottamaan. Rokotepisteen yksi linja rokottaa ilman ajanvarausta. Paikan päällä opastetaan oikealle linjalle. Rokotteiden saatavuus voi vaikuttaa rokotusten toteutukseen.

Tarkemmat tiedot ja kulkuyhteydet Messukeskuksen rokotusyksikköön löytyvät verkkosivuilta.

Kaikkien kannattaa tarkistaa toisen rokotteen eli tehosterokotteen paikka, sillä roketeyksikköjen aukioaikoihin tulee muutoksia ensi viikolla, ja myös rokotuspaikka voi muuttua lähiviikkoina.

Rokotussuoja vaatii kaksi rokotuskertaa. Tehosterokotteen ottaminen on erittäin tärkeää rokotesuojan saamiseksi. Toinen rokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

***
Tiedotetta päivitetty 9.7.2021: Ilman ajanvarausta voi saada vain ensimmäisen koronarokotteen. Tehosterokotteen ottamista ei voi aikaistaa, vaan toinen rokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175


Teksti Anna-Leea Hyry