Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Emma Ainalan & Hemuloordin näyttely heinäkuussa Haiharan Taidekeskuksen Tallissa

Julkaistu 24.6.2021 11.49

Haiharan Taidekeskuksen Tallissa nähdään heinäkuussa Emma Ainalan & Hemuloordin näyttely Never Never Land. Näyttelyssä on esillä Emma Ainalan maalauksia ja Hemuloordin veistoksia. Näyttelyyn on vapaa pääsy!

 

Emma Ainala & Hemuloordi: Never Never Land

3.7.-25.7.2021 Haiharan Taidekeskus, Tallirakennus

Haiharan Taidekeskuksen Tallissa avautuu 3.7.-25.7.2021 Emma Ainalan & Hemuloordin näyttely Never Never Land. Näyttelyssä on esillä Emma Ainalan maalauksia ja Hemuloordin veistoksia.

Taiteilijat kertovat näyttelystä:

"Tavattiin 10-vuotiaina, ja alettiin leikkiä yhdessä aamusta iltaan. Meillä oli paljon aikaa ja tilaa, koska vanhemmat oli aina töissä. Katottiin yötä myöten telkkarista the Osbournes -maratonia ja muuta roskaa. Hyvin nopeasti iski myös yhteiskunnallinen paine lopettaa barbeilla leikkiminen. Tilalle tuli sen sijaan kaikenlaiset näytelmät, tanssiesitykset, musikaalit sekä projektit, kuten sammakkolammen tai spedemajan rakennus. Ehkä me perusteltiin, ettei se ollut leikkiä, vaan jotain muuta. Ehkä se olikin taidetta.

Vitosluokalla rakennettiin autotalliin "Havaiji-huone", jonka seinät maalattiin täyteen 70’s tv-sarjasta kopioituja kukkasia. Kokoonnuttiin Havaiji-huoneeseen muiden esiteinien kanssa. Huoneen tärkein ominaisuus oli kielarisohva, jolla osa imutteli, kun muut laskivat kymmeneen ja tuijottivat. Varastettiin naapurin Rolle-sedältä viinaa, ja röökiäkin sai ostettua helposti yläasteelle siirryttäessä. Demissä luki, että Savonlinnassa on taidelukio. Sinne piti päästä. Ei ihan tiedetty vielä lukiossa mitä nykytaide on. Taidehistorian tunnilla nukuttiin auditorion lattialla, mutta taiteen tekeminen oli kivaa. Sittemmin kumpikin on saanut taiteen maisterin hatun päähänsä, mutta ehkä silti ilmaisussa näkyy vieläkin, että taiteen teko on alun perin ollu meille sijaistoiminto leikkimiselle. Toisaalta myöhemmin taiteen tekemisestä on tullu myös aikuistumisen välttelykeino. Never Never Land on yhteisnäyttelymme 32-vuotiaina. Aikuiseksi kasvaminen on tyhmää ja taiteilijuuskin semi cringeä, mutta jotenkin sitä taidetta pitää silti aina päästä tekemään."

Näyttely on avoinna ti-su kello 12-18. Vapaa pääsy.

Opastuskierrokset näyttelyyn osallistavalla Visual Thinking strategies-menetelmällä:

torstai 8.7. kello 14:30 opastuskierros lapsille

torstai 15.7. kello 14:30 opastuskierros aikuisille

Oppaana Inka Hannula.


Haiharan taidekeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, noin 8 km:n päässä Tampereen keskustasta. Linja-auto numero 10 menee suoraan Keskustorilta noin 20 minuutissa Haiharan taidekeskukselle.

Haiharassa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla Haiharan taidekeskukseen, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, Haiharaan ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.


Lisätietoja

Avustava kulttuurituottaja
Päivi Hirsiaho
sähköposti [email protected]


Teksti Päivi Hirsiaho

Kuvat Emma Ainala