Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kulttuuritalo Laikun Studiossa nähdään Sanni Sepän näyttely Kuvat eivät kerro

Julkaistu 23.6.2021 15.47

Sanni Sepän näyttely "Kuvat eivät kerro" jakautuu kahteen teoskokonaisuuteen. Ensimmäisessä osuudessa "Sanni ja Maija" taiteilija piirtää uudelleen lapuutensa diakuvia ja miettii välittävätkö kuvat koskaan totuutta? Näyttelyn toisen osan, "Onnellisten omakuvien", kautta taiteilija käy läpi omaa parantumis- ja eheytymisprosessiaan. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Akvarellimaalaus uupuneen näköisestä vaaleatukkaisesta naisesta.
 

Sanni Sepän näyttely "Kuvat eivät kerro" koostuu kahdesta teoskokonaisuudesta. Näyttely on esillä Kulttuuritalo Laikun Studiossa 3.7-25.7.2021.

Sanni ja Maija

Jouluna 2018 katselimme perheeni kanssa lapsuusajan dioja. Kaikissa kuvissa, joissa olen minä, on vierelläni isosiskoni Maija. Tuntuu ihmeelliseltä kuinka läheisessä suhteessa olimme lapsuusvuosiemme ajan, verrattuna siihen, kuinka erillisiä elämiä nyt elämme. Olemme molemmat eläneet samankaltaisen lapsuuden onnellisessa, mutta myös henkisen ja fyysisen väkivallan värittämässä todellisuudessa. Kuitenkin kuvissa on kaksi suloista lasta poimimassa marjoja, leikkimässä muovieläimillä, hymyilemässä ruusupensaiden loisteessa tai hellimässä kissaa. Välittävätkö kuvat koskaan totuutta? Voiko sekunnin sadasosa pyyhkiä kuvanoton ulkopuolelta, ehkä jopa muistoistamme, kaiken sen muun pois?

Onnelliset omakuvat

Kuluneen syksyn ja talven aikana olen maalannut yli 50 omakuvaa ja tehnyt yhden rintakuvaveistoksen. Omakuvat ovat olleet kautta aikojen taiteessa yleinen aihe, eikä ideassani sinänsä ole mitään uutta. Teoksia työstäessä olen elänyt itselleni uudenlaista aikaa. Päältäni on ikäänkuin poistunut ahdistuksen verho, enkä enää näe itseäni virheellisenä, huonona ja pahana. Olen oppinut luottamaan itseeni ja mikä tärkeintä, suhtautumaan itseeni uudenlaisella lempeydellä. On mielenkiintoista kuinka kuvassa on aina sama ihminen, silti erilaisena ja uutta ilmentävänä. Kuvaan teoksellani parantumis- ja eheytymisprosessiani. Teoksessani vuosikymmeniä jatkunut pahoinvointi vihdoinkin loppuu.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.


Kultturitalo Laikku

Keskustori 4

33100 Tampere

040 806 2330

Aukioloajat

1.6.-1.8.2021

ti-la klo 10-18


Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kaupunkikulttuuriyksikön tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kaupunkikulttuuriyksikön tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.


Lisätietoja

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Sanni Seppä ja Karoliina Paappa

Kuvat Sanni Seppä