Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Palokallion ja Multisillan alikulkukäyttävät Lempääläntiellä uusitaan kesällä 2021

Julkaistu 23.4.2021 12.52

Peltolammin Palokalliossa ja Multisillassa Lempääläntien alittavat alikulkukäytävät uusitaan kevään ja kesän 2021 aikana. Vanhat elementtirakenteiset betonitunnelit puretaan pois ja tilalle rakennetaan uudet avarammat alikulkusillat.

Lempääläntie on vilkas erikoiskuljetusreitti Tampereelta kohti etelää, mutta reitillä oleville vanhoille alikulkukäytäville Palokalliossa ja Multisillassa asetetut pysyvät painorajoitukset ovat jo pitkään haitanneet reitin tehokasta käyttöä. Alikulkusiltojen uusimisella lisätään Lempääläntien käyttökelpoisuutta erikoiskuljetusreittinä ja samalla parannetaan alittavien jalankulun ja pyöräilyn reittien välityskykyä.

Työt alkavat tällä viikolla (viikko 17) valmistelevilla töillä ja alikulkuja ympäröivien puiden kaadolla. Alikulkujen uusimisen ajaksi liikenne ohjataan siltapaikat ohittaville ohitusteille, joiden rakentaminen käynnistyy toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Lempääläntien liikenne siirretään ohitusteille kesäkuun alussa. Samaan aikaan Palokallion kohdalla Rukkamäentien ja Lempääläntien risteyksessä olevat liikennevalot kytketään pois päältä, ja ne korvataan väliaikaisella kiertoliittymällä.

Uudet alikulkusillat avataan liikenteelle lokakuun loppuun mennessä.

Sillat rakennuttaa Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualue ja urakoitsijana toimii Kreate Oy.


Lisätietoja

rakennuttajainsinööri
Jukka Rantala
puhelin 040 685 4427