Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vaikuta!-päivissä kuullaan 4.-luokkalaisia

Julkaistu 29.3.2021 13.11

Jo vuodesta 2010 lähtien järjestetyt 4.-luokkalaisten Vaikuta!-päivät on tänä vuonna järjestetty etäyhteyksin. Omista luokistaan käsin oppilaat ovat päässeet muun muassa visioimaan tulevaisuuden Tamperetta.

Päivien tavoitteena on opettaa 10-vuotiaille lapsille demokratiataitoja ja erilaisia vaikuttamisen keinoja sekä antaa tietoa omasta kotikaupungista ja sen palveluista toiminnallisin menetelmin. Tänä vuonna vaikuttamiseen on tutustuttu Vaikuta!-pelissä, joka on toteutettu Seppo.io-alustalla. Vaikuta! -peliin on koottu kaupungin erilaisia valmisteilla olevia asioita, joissa halutaan kuulla lasten ääntä.

Pelissä pääsee muun muassa kertomaan Pirkanmaan Voimialle, millaista välipalaa koulussa pitäisi olla tarjolla sekä mitkä koulun ruokalistalla olevat kasvisruuat maistuvat ja mitä sinne olisi hyvä lisätä. Nelosluokkalaisten ovat pohtineet myös sitä, millainen tulevaisuuden Tampere voisi olla ja millaisessa kaupungissa olisi hyvä elää ja asua 10 vuoden päästä. Näitä pohdintoja kaupungin kehittäjät pääsevät hyödyntämään Tampereen kaupungin strategiatyössä. Tämän lisäksi nelosluokkalaiset ovat tänä vuonna päässeet vaikuttamaan Taidekaaren koululaisten kulttuuriohjelmaan sekä Lasten kulttuurikeskus Rullan ohjelmaan, miettimään Tampereen kaupungin liikeenteen ja liikkumisen kehittymistä, vastaamaan Tampereen Lasten Parlamentin kiusaamiskyselyyn ja liikuntapalveluiden kysymykseen lasten kesäliikuntamahdollisuuksista sekä miettimään Tampereen kaupungin kirjaston kanssa, millaista peliaiheista toimintaa kirjastoissa voitaisiin tarjota.

4.-luokkalaisten Vaikuta!-päivät alkoivat viime viikolla ja ne jatkuvat 30.4. asti. Vaikuta!-päiviin osallistuu yhteensä noin 750 oppilasta.


Lisätietoja

Nuoriso-ohjaaja
Justiina Lampila
puhelin 040 672 6742
sähköposti [email protected]