Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pirkanmaan kirjoituskilpailu käynnistyi 70. kertaa

Julkaistu 18.1.2021 16.08

Tampereen kaupunginkirjaston järjestämä Pirkanmaan kirjoituskilpailu on jälleen käynnissä. Pirkanmaalla asuville, työskenteleville tai opiskeleville harrastajakirjoittajille tarkoitetun kilpailun osallistumisaika jatkuu helmikuun loppuun. Kilpailutöitä voi ensi kertaa toimittaa myös sähköisesti.

kuvituskuva
 

Järjestyksessään jo 70. Pirkanmaan kirjoituskilpailu on käynnistynyt. Tampereen kaupunginkirjaston vuosittain järjestämään kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Kilpailun palkintolautakuntaan kuuluvat tänä vuonna näytelmäkirjailija, ohjaaja Sirkku Peltola, runoilija, kääntäjä Pekka Kytömäki, kirjailija, käsikirjoittaja Johanna Sinisalo ja dosentti, tietokirjailija Olli Löytty.

Pirkanmaan kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti. Kummankin sarjan voittaja palkitaan 1 000 euron rahapalkinnolla. Rahapalkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja.

Kilpailutöitä voi toimittaa myös sähköisesti

Pirkanmaan kirjoituskilpailun osallistumiskäytäntöjä on uudistettu. Kilpailutöitä voi tänä vuonna ensi kertaa toimittaa myös sähköisesti pdf-muodossa kirjoituskilpailun verkkosivuilla olevalla e-lomakkeella.

Kilpailutöitä voi edelleen toimittaa myös paperisina Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin tai postitse osoitteeseen:

Tampereen kaupunginkirjasto
Pirkanmaan kirjoituskilpailu
PL 152, 33101 Tampere

Pirkanmaan kirjoituskilpailun osallistumisaika päättyy 28.2.2021. Paperisina toimitettavat työt tulee jättää postin kuljetettavaksi tai kirjastoon helmikuun loppuun mennessä. Tekstit on kirjoitettava koneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 10 liuskaa. Lyriikkasarjassa toivotaan yksi runo/sivu -asettelua.

Paperisina toimitettaviin kilpailutöihin tulee liittää mukaan tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, kilpailutyöt on lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan. E-lomakkeella osallistujan yhteystiedot kerätään automaattisesti erikseen. Kilpailuun voi osallistua vain suomenkielisillä teksteillä.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa. Palkitut työt julkaistaan kirjaston verkkosivuilla.

Lisätietoja, säännöt ja e-lomakkeet osallistumiseen


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
puhelin 0400 581 510
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi