Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Keskustorin rakennusten talvisilla valoinstallaatioilla

Julkaistu 3.12.2020 10.31

Itsenäisyyspäivän perinteistä kansanjuhlaa ilotulituksineen Tampereen Keskustorilla ei tänä vuonna koronatilanteen takia järjestetä. Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan nyt poikkeuksellisella tavalla. Tampereen kaupunki haluaa ilahduttaa tamperelaisia valaisemalla seitsemän keskustan rakennusta ennen näkemättömällä valaistuksella. Keskustorin rakennusten ja Tammerkosken keskiputouksen valaistukset syttyvät itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 15.30.

Keskustori juhlavalaistuna.
 

Keskustorin ympäristössä sijaitsevien Palanderin talon, Commercen talon, Raatihuoneen, Sandbergin talon, Kelan kiinteistön ja Keskusvirastotalon julkisivuun heijastetaan valoprojisointia sekä Frenckellin konttorin julkisivuun videomapping. Julkisivuissa nähdään muun muassa talvisia metsämaisemia ja leijuvia lumihiutaleita. Vastaavanlaista valaistusta ei ole Tampereella aiemmin rakennusten julkisivuissa nähty. Tampereen kaupunki haluaa kehittää pimeän ajan tapahtumia keskustan elävöittämiseksi vuodenaikana, jolloin muu tapahtumatarjonta ja elämyksellisyys ovat vähäisempää.

- Valoteos on yksi niistä toimenpiteistä, joita Tampere vie eteenpäin kaupungin pimeän ajan vetovoiman kehittämisessä. Meillä on mahdollisuus profiloitua laajemminkin valotaiteen edistämisessä samalla kun hyödynnämme keskustan uudistunutta kaupunkitilaa, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Keskustorin rakennukset ovat valaistuina 6.12.2020 - 1.1.2021 joka päivä kello 15.30 - 22. Tammerkosken keskiputous valaistaan 6.12. siniseksi.


Lisätietoja

Vastaava tuottaja
Saara Saarteinen
puhelin 040 801 6222
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Havainnekuva valaistuksesta