Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pirkanmaan koronarajoitukset tiukkenevat - maskit käyttöön toiselle asteelle ja työpaikoille

Julkaistu 24.11.2020 16.43

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä antoi 24.11.2020 tiukempia koronarajoituksia, koska koronatilanne Pirkanmaalla on viimeisten kahden viikon aikana heikentynyt merkittävästi.

Kasvomaskia käyttävä nainen.
 

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee yhä laajempaa maskien käyttöä 26.11. alkaen. Kasvomaskeja suositellaan myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa.

Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24.12. asti, muut suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.-15.12. Tämä rajoitus ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä myöskään sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan. Rajoitus ei myöskään koske kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Uimahallien kävijämäärä puolitetaan ja hallit kohdentavat ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kokoontumisrajoitus kiristyy Pirkanmaalla kymmeneen henkilöön. Tämä rajoitus on voimassa 15.12. asti.

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on heikentynyt merkittävästi. Pirkanmaalla kahden viikon ilmaantuvuus on 36,3 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten osuus testatuista on 1,4 prosenttia. Tampereen yliopistollisessa sairaalassa sairaalahoidon tarve on viikon aikana kasvanut, ja käyttöön on otettu koronapotilaille omat teho- ja vuodeosastot.


Lisätietoja

Riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja
Jouni Perttula
puhelin 040 196 6512
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi