Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Etävalmennus tukiperhetoiminnasta kiinnostuneille marraskuussa

Julkaistu 9.11.2020 13.02

Tampereen kaupungin tukiperhetoiminta etsii uusia tukiperheitä tamperelaisille ja orivesiläisille lapsille. Jos olet kiinnostunut ryhtymään tukiperheeksi, tervetuloa mukaan tukiperhekoulutukseen. Tukiperhekoulutus järjestetään etätilaisuutena keskiviikkona 25.11.2020 klo 17-20 Teamsissa.

Tukiperheitä kaivataan jatkuvasti eri-ikäisille lapsille. Uusien tukiperheiden tarve on ollut suuri jo pitkään, mutta tänä vuonna hakemusten määrä on kasvanut entisestään. Tukiperhe ottaa tuettavat lapset luokseen yhtenä viikonloppuna kuukaudessa ja lisäksi mahdollisesti loma-aikoina. Tukiperhetoiminnasta voi kysyä lisätietoja tukiperheiden sosiaalityöntekijältä, puh. 040 653 5134.

Perheitä halutaan tukea vaikeissa olosuhteissa

- Kevään hiljaisemman jakson jälkeen koronavirustilanne ei ole säikäyttänyt tukiperhetoiminnasta kiinnostuneita. Monella on entisestään herännyt halu olla avuksi, kun tiedetään, kuinka haastavia tilanteita monilla perheillä nyt on, kertoo sosiaalityöntekijä Katja Kekki.

Tukiperhekoulutus on kattava tietopaketti, jonka kautta pääsee matalalla kynnyksellä tutustumaan tukiperhetoimintaan ja pohtimaan omia valmiuksia alkaa tukiperheeksi. Koulutuksessa kuulee myös kokeneen tukiperheen kokemuksia.

Koulutuksen jälkeen valmennus jatkuu kotikäynnillä tukiperheen luona ja sitä edeltävällä taustatietojen selvityksellä. Hakijoiden soveltuvuutta tukiperheeksi arvioidaan tarkemmin tässä henkilökohtaisessa tapaamisessa. Tukiperheitä valmentaa ja tukee työssä Tampereen kaupungin tukiperhetiimi.

Tukiperhekoulutukseen ilmoittaudutaan sähköpostitse ja osallistujat saavat osallistumislinkin sähköpostiin. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 23.11.2020 mennessä sähköpostitse osoitteella katja.kekki(at)tampere.fi.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Katja Kekki
puhelin 040 653 5134
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen