Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaupunki palkitsi työnsä kehittäjiä Raatihuoneella

Julkaistu 3.9.2020 13.37

Tampereen kaupunki jakoi henkilöstölleen kehittäjäpalkinnot Raatihuoneella keskiviikkona 2. syyskuuta turvatoimenpiteitä noudattaen.

Yhteensä 17:lle oman työnsä kehittämisestä innostuneelle työntekijälle tai työryhmälle myönnettiin Henkilöstö kehittäjänä -palkinto runsaan sadan ehdotuksen joukosta. Palkintojen yhteissumma oli 20 000 euroa.

Palkintoja saivat asiakkaan palvelujen parantamiseen tähtäävien ideoiden ja toimenpiteiden kehittäjät sekä työhyvinvointia ja työturvallisuutta parantaneet ideanikkarit.

Tänä vuonna palkittiin esimerkiksi museokokoelmien saavutettavuutta, maahanmuuttajanuorten kotoutumista, eteisvärinäpotilaiden valmennusta, sijaisten pikaperehdytystä ja erityisluokkien opetuksen tiimityötä parantavat ideat.

– Koronasta huolimatta poikkeusolot ovat tuoneet esiin, mistä meidät Tampereen tekijät on tehty. Kaupungin henkilöstöllä on erinomainen kyky sopeutua yllättäviin tilanteisiin, ja työyhteisöistä löytyy luovuutta muuttaa toimintaansa tilanteen vaatimalla tavalla. Henkilöstömme osaamisella on keskeisin merkitys kaupungin ja palveluiden toimintakyvyn ylläpitämisessä, sanoi henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen Raatihuoneella.

Työntekijöitä Raatihuoneen tarjoilupöydän ääressä hakemassa kahvia ja syötävää.
Juhlakahvit tarjoiltiin ja juotiin aiempia vuosia väljemmin.

Kaupunki pyrkii palkinnon avulla tukemaan henkilöstön oman työnsä kehittämistä. Palkintoja jaettiin jo viidennentoista kerran.

– Varsinkin näinä vaikeina aikoina on erityisen tärkeää edistää innostavaa, positiivisen ajattelun ilmapiiriä ja kokeilukulttuuria. Oivalluksia ja kehittämistyötä tehdään pienissä arjen askeleissa. Niitä tehdään myös uusien toimintamallien uudistamisessa, joissa kaupungin työntekijät hakeutuvat moniammatillisesti, organisaatiorajoista välittämättä yhteen etsimään uusia asiakaslähtöisiä ratkaisuja. Ihmisen halu kehittää ja kehittyä on tärkein voimavaramme näinä epävarmuuden aikoina, korosti Pietikäinen.

Palkinnonsaajista julkaistavien valokuvien kuvateksteissä kerrotaan kaikkien palkinnon saajien nimet satunnaisessa järjestyksessä, vaikka osa palkituista ei päässyt osallistumaan juhlaan.

Kolme palkittavaa poseeraa Raatihuoneella.
Koulujen yhdeksäsluokkalaiset saivat yrittäjyyteen kannustavan joukkuepelin, kun Maria Paananen, Ville Lähdesmäki ja Janne Toivonen pääsivät ideointityössään maaliin.
Seitsemän naista hymyilee palkintojenjaon jälkeen ryhmäkuvassa.
Nuorisopalveluissa haluttiin löytää sateenkaarinuorten tarpeisiin sopiva toimintamuoto. Tiina-Liisa Vehkalahti, Meri Rontu, Lilla Haapakoski, Kirsi Hänninen, Mira Siekkinen, Mira Julkunen ja Mari-Katri Lempinen onnistuivat työssään.
Neljä maahanmuuttajainfon palkittua poseeraa kuvassa.
Maahanmuuttajainfo Mainion Takura Matswetu, Sujana Pradhan, Yasser Rahman, Burhan Mohamed ja Mani Maroufzadeh ideoivat kustannustehokkaan, ilmaisen ja monikielisen mobiilisovelluksen neuvomaan arjen asioissa.
Kaksi naista iloitsee saamastaan erityismaininnan kunniakirjasta.
Leinolan perhetukikeskuksen kuntoutusosastojen 1 ja 2 koko henkilöstö kehittivät kuntoutusasiakkaille läsnäolon lisäämiseen, asiakaslähtöisyyteen, vaikuttavuuteen ja laadun parantamiseen tähtäävää yhteisöllistä Lean-mallia. Erityismaininnan kunniakirjan noutivat osastojen puolesta sairaanhoitaja Marja Ala-Lahti ja osastonhoitaja Laura Sääksjärvi-Vesala.

Lisätietoja

Työhyvinvointipäällikkö
Sami Uusitalo
puhelin 040 806 2078
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen

Kuvat Hanna Leppänen