Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki kokeilee harrastuspilotti Nuorisopassia viidessä koulussa

Julkaistu 3.9.2020 10.48

Viidessä tamperelaiskoulussa käynnistyy syksyllä 7.-luokkalaisten Nuorisopassi-harrastuspilotti. Jokainen pilottikoulujen 7.-luokkalainen saa käyttöönsä 250 euroa, joilla voi valita Nuorisopassista mieleistä harrastamista syksyn 2020 aikana.

Teini-ikäinen nuori kiipeää seinällä
 

Mukana pilotissa ovat Ahvenisjärven koulu, Hatanpään koulu, Kaukajärven koulu, Lielahden koulu ja Kämmenniemen koulu.

Nuorisopassissa on valittavana yli 110 etua ja yli 60 eri harrastustoimijaa. Tarjolla on monipuolisesti muun muassa kamppailulajeja, musiikinopetusta, käsitöitä, taidetta, uimista, kiipeilyä tai esportsia (e-urheilu).

Harrastusedut näkyvät Nuorisopassi-sovelluksessa, jonka oppilas voi ladata älypuhelimelleen. Jos nuorella ei ole älypuhelinta, edut voi pyytää sähköpostiin. Oppilas voi käyttää etua samaan tapaan kuin aikuiset liikunta- ja kulttuuriseteleitään.

Tarkoituksena on, että harrastuspilotti jatkuu keväällä, jolloin samat oppilaat saavat 250 euroa kevätkauden harrastusta varten. Vuodenvaihteessa pilotista tehdään väliarviointi. Siinä selvitetään, millaisia kokemuksia pilotissa mukana olleet oppilaat ja harrastuksia järjestävät toimijat ovat saaneet syksyn toiminnasta. Loppuarviointi tehdään keväällä 2021 kokeilun päättyessä, ja tulosten perusteella tarkastellaan kokeilun jatkomahdollisuuksia.

Tampereen kaupunki kokeilee Nuorisopassia 7.-luokkalaisten harrastamisen tukemiseksi pormestarin erityismäärärahalla. Pilotti liittyy Tampere Junior -kehitysohjelmaan ja kestää lukukauden 2020–2021 ajan.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen