Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Nekalan kirjasto avataan 7. syyskuuta

Julkaistu 31.8.2020 10.21

Uusi kirjasto avataan Nekalan koulutalon piha-alueelle. Suomen ensimmäinen konttikirjasto toimii laajoin omatoimiaukioloajoin.

Ulkokuva Nekalan uudesta kirjastosta.
 

Nekalaan avataan uusi kirjasto maanantaina 7. syyskuuta. Aiempi, Nekalan koulutalossa toiminut kirjasto suljettiin rakennuksen sisäilmaongelmien vuoksi vuoden 2018 lopussa. Tämän jälkeen alueen kirjastopalveluita on väliaikaisesti paikattu kirjastoautoilla.

Uuden konttikirjaston suunnittelusta ovat vastanneet arkkitehti Anne Lehtinen Tampereen tilapalveluista, kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmapäällikkö Maarit Helén. Mukana on ollut myös aluekirjaston johtaja Taina Sahlander.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen siirtokelpoiseen vuokrakonttiin rakennettu kirjasto. Kirjasto koostuu muunneltavista moduuleista, ja sen huoneistoala on 145 m2. Uudenlaisen rakennusratkaisun lisäksi myös sisustuksessa poikettiin tavanomaisesta tyylistä.

- Halusimme Nekalaan etenkin rouheutta ja värejä. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä. Kompakti konttikirjasto on asukkaiden oma monitoimitila, joka kodinomaisella sisustuksellaan houkuttelee paitsi kokoontumaan myös pitämään yhdessä huolta kirjastosta, Lindberg kuvailee.

Tampereen yliopiston arkkitehtiopiskelijoille järjestettiin suunnittelukilpailu kirjaston sisustuksesta. Valmista kokonaisuutta kilpailu ei tarjonnut, mutta kirjaston hyllyt ja seinien värit on toteutettu Amanda Luukkosen kilpailutyön pohjalta. Kirjaston sisustuksesta muuten ovat vastanneet Pirkko Lindberg ja Maarit Helén.

Ovet auki kirjastokortilla

Nekalan kirjasto toimii omatoimikirjastoperiaatteella. Kirjastoon ovet aukeavat joka päivä kirjastokortilla ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla. Kirjastossa ei ole säännöllisesti henkilökuntaa paikalla, vaan asiointi onnistuu lainaus- ja palautusautomaateilla. Kirjastossa voi myös lukea lehtiä, opiskella tai työskennellä sekä käyttää asiakaskonetta ja tulostinta.

Nekalan kirjasto
Lounaantie 2
33900 Tampere
p. 040 800 7811, [email protected]

Omatoimiaukioloajat (7.9. alkaen)

su–to 7–21
pe–la 7–18

Tutustu kirjastoon virtuaalikierroksella

Nekalan konttikirjaston avauspäivänä 7. syyskuuta klo 17 Tampereen kaupunginkirjasto järjestää kirjaston YouTube-kanavalla virtuaalisen tutustumiskierroksen uuteen kirjastoon. Kierroksella kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg, kokoelmapäällikkö Maarit Helén ja kirjastonhoitaja Essi Korpi kertovat konttikirjaston suunnittelusta ja esittelevät uutta kirjastoa. Kierrosta voi seurata kirjaston YouTube-kanavalta.

Ulkoinen linkkiKirjaston YouTube-kanava

*) Tiedotetta muokattu 3.9. Korjattu virheellinen tieto: rakennus koostuu muunneltavista moduuleista, ei merikonteista.


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Va. kulttuurijohtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Eva Kallioranta