Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Oletko kiinnostunut sijaisperheenä toimimisesta?

Julkaistu 10.8.2020 12.23

Joillekin lapsille omassa kodissa asuminen käy mahdottomaksi. Silloin tarvitaan päivystäviä tai pitkäaikaisia sijaisperheitä. Oletko pohtinut sijaisvanhemmaksi ryhtymistä tai heräsikö kiinnostuksesi päivystystoimintaan? Tampereen kaupunki etsii nyt uusia päivystäviä ja pitkäaikaisia sijaisvanhempia.

Tule mukaan Tampereen kaupungin järjestämään etärekrytointitapahtumaan kuulemaan lisää aiheesta. Tilaisuus pidetään torstaina 13.8.2020 klo 18–19.30 Teamsissa.

Etätapahtumassa työntekijät kertovat tarkemmin sijaisperheenä toimimisesta ja sijaisperheiden ennakkovalmennuksesta. Tietoiskussa esitellään myös Perhehoito Luotsin toimintaa. Tapahtumassa on mahdollisuus kysyä ja keskustella. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen samalla, kun ilmoittautuu tapahtumaan.

Osallistujat ilmoittautuvat torstaina 13.8. pidettävään tilaisuuteen verkossa (e-lomakkeella). Kun ilmoittautuminen on tehty, he saavat paluupostina linkin Teams-tapahtumaan.

Uusi tapa kertoa sijaisperhetoiminnasta

Tilaisuus on ensimmäinen Tampereen kaupungin Perhehoito Luotsin järjestämä etärekrytointitapahtuma.

– Kimmoke verkossa järjestettävään rekrytointitapahtumaan tuli osaksi koronaviruksen tuomien rajoitusten vuoksi, mutta myös sen vuoksi, että kahviloissa pidetyissä rekrytointitapahtumissa on viime aikoina ollut vähän kävijöitä. Päätimme keskittää rekrytointia isompiin tapahtumiin, mutta koronan vuoksi tapahtumiin osallistuminen on peruuntunut, kertoo sosiaalityöntekijä Milka Volanto Perhehoito Luotsista.

– Päätimme, että kokeilemme tällaista uutta rekrytointikanavaa ennakkoluulottomasti. Kokeilemalla opimme ja saamme ideoita jatkossa toteutettavia tilaisuuksia varten, Milka Volanto sanoo.

Syksyn koulutuksiin mahtuu vielä

Perhehoito Luotsi on Tampereen kaupungin lastensuojelun sijaishuollon asiakasohjausyksikkö. Se vastaa sijais- ja tukiperheiden kouluttamisesta sekä tukee sijaisvanhempia hoito- ja kasvatustehtävässä.

Uusia sijaisperheitä tarvitaan jatkuvasti. Kesän aikana Perhehoito Luotsilla on ollut suuri tarve pienten lasten (1–6 –vuotiaiden) sijaisperheille.

– Perhehoito Luotsissa alkaa syksyn aikana ainakin kaksi uutta sijaisperheiden PRIDE-ennakkovalmennusryhmää. Kolmatta ryhmää kootaan ja sinne mahtuu vielä mukaan sijaisvanhemmuudesta kiinnostuneita, Volanto kertoo.

Päivystävä sijaisperhe ottaa lapsen hoitoonsa kriisitilanteesta. Sijoitus voi kestää muutamasta päivästä yli vuoteen. Mikäli lapsi huostaanotetaan, tarvitsee lapsi pitkäaikaisen sijaisperheen. Pitkäaikainen sijaisperhe hoitaa lasta tarvittavan ajan, usein aikuisikään saakka. Perhehoito Luotsista voi kysyä lisätietoja toiminnasta puhelimitse infonumerosta 040 800 4200.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Kati Pynnönen
puhelin 040 806 2865
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen