Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Haiharan taidekeskuksen näyttelykausi avautuu heinäkuussa

Julkaistu 23.6.2020 11.58

Haiharan taidekeskuksessa kesä avautuu Viggo Wallensköldin laajalla yksityisnäyttelyllä. Kesän mittaan Haiharassa on esillä J-P Köykän maalauksia ja installaatioita, Jenni Yppärilän maalauksia ja veistoksia sekä Jukka Silokunnaksen videotaidetta.

Mies purkaa pakettiautoa hitsaamalla
 

Haiharan taidekeskuksen kesä avautuu Viggo Wallensköldin laajalla yksityisnäyttelyllä lauantaina 4.7.2020. Sukupolvensa persoonallisimpiin suomalaisiin taidemaalareihin kuuluvan Wallensköldin aiheet pohjaavat voimakkaasti taiteilijan omaan alitajuntaan. Hänet tunnetaan normaaliutta haastavista teoksistaan, joiden aiheena ovat tavanomaisesta poikkeavat kehot. Haiharan taidekeskuksen Tallissa avautuu samaan aikaan J-P Köykän maalausnäyttely. Köykän abstrakteissa maalauksissa on nähtävissä vaikutteita graffitti- ja katutaiteesta mutta ne käyvät myös vuoropuhelua taidehistorian vanhojen mestareiden kanssa.

Kesän residenssitaiteilija Jenni Yppärilän näyttely avautuu Kartanossa elokuussa. Samaan aikaan Tallissa nähdään Jukka Silokunnaksen videotaidetta. Ylppärilä dokumentoi kolmiulotteisiin maalauksiin rakennuksia ja julkisia paikkoja, joissa ihmiset viettävät aikaansa. Ylppärilän teokset voi nähdä yhteiskunnan ja siellä asuvan ihmisen muotokuvina. Jukka Silokunnaksen videoteoksissa hajotetaan ja hävitetään objekteja kuten asuntovaunu ja kokonainen talo. Silokunnaksen teokset tutkivat ihmisen henkilökohtaista vaikutusta omaan ympäristöönsä.

Näyttelykauden päättää syyskuussa Taideyhdistys Elon näyttely Rannalla.

Haiharan taidekeskuksessa on mahdollista tavata kesän taiteilijoita maksuttomissa Tapaa taiteilija! -tilaisuuksissa, joihin voi piipahtaa keskustelemaan taiteilijan tuotannosta vapaamuotoisesti. Heinäkuussa nähdään myös Koko Kaukajärvi maalaa – maisemamaalaustapahtuma ja Viggo Wallensköldin kirjojen signeeraustilaisuus lauantaina 11.7.2020.Lisätietoja

Karoliina Paappa

Kulttuurituottaja
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Karoliina Paappa

Kuvat Jukka Silokunnas