Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kesämuistiosta löydät Tampereen kaupungin palvelujen aukiolot ja vinkkejä vapaalle

Julkaistu 17.6.2020 9.28

Tampereen kaupunki palvelee monipuolisesti myös kesäkuukausina, mutta palvelujen aukioloajoissa on kesällä muutoksia. Kesämuistiosta voit tarkistaa niin sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteiden, kirjastojen, museoiden ja uimahallien aukioloajat kuin joukkoliikenteen kesäaikataulut. Kesäinen Tampere tarjoaa runsaasti vapaa-ajan nähtävää ja koettavaa koronavirusaikanakin.

Pyöräilijä taittaa matkaa Tarjanteella Näsijärvellä.
 

Tampereella ja lähiseuduilla on lukuisia pyöräily-, ulkoilu- ja retkeilymaastoja, joissa pääsee nauttimaan kesäluonnosta lyhyillä tai pidemmillä retkillä. Kaupunkiin voi tutustua uusista näkökulmista kiertämällä kulttuuriraitteja tai viettämällä kesäpäivää kaupungin vehreissä puistoissa. Tai mitäpä jos osallistuisi Finlaysonin alueen kattokävelylle?

Järvien kaupungista löytyy yli 30 uimarantaa polskittavaksi. Uimavesien lämpötilat ja levätilanteen saa tarkistettua verkosta liikuntapaikkojen tiedotuspalvelusta. Ja ellet vielä ole tutustunut Tampereen maauimalaan, niin sinne voi suunnata altaiden ääreen ma, ti, ke, pe klo 6.30 - 20, to klo 10 - 20.

Lapsille on tarjolla ilmaisia rantauimakouluja ja nuorille kesätreenejä pilateksesta padeliin. Työikäiset ja seniorit voivat osallistua eri puolilla kaupunkia ohjatun liikunnan ryhmiin heinäkuun loppuu asti.

Koronavirustilanne on siirtänyt ja peruuttanut useita kesäfestivaaleja. Tampereelta löytyy silti kesätapahtumia, joissa huomioidaan korona-ohjeistus. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen järjestämät puistokonsertit soivat tänäkin kesänä. Musiikki ja tanssi täyttävät muun muassa Laikunlavan, Haiharan, Näsinpuiston ja Lielahden kartanoalueen Hiedanrannassa.

Särkänniemi on auki rajoitetulle asiakasmäärälle. Myös Tallipiha ja Viikinsaari toivottavat kävijät tervetulleiksi. Kannattaa varmistaa aukiolotiedot kohteen omilta sivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Katso kesän aukiolot ja ohjelmavinkit Kesämuistiosta:


Kuvat Laura Vanzo