Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Puistokonsertit ilahduttavat poikkeuksellisen kevään jälkeen

Julkaistu 16.6.2020 15.17

Poikkeuksellinen kevät on ohi ja on aika nauttia kesästä. Musiikinnälkäisille hyviä uutisia, Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämät puistokonsertit soivat tänäkin kesänä. Esiintyjäksi haki jopa 225 ryhmää ja heistä valittiin noin 130 tuomaan musiikkia ja tanssia kaupungin pihoille ja puistoihin.

 

Tampere näyttää musiikillisen moninaisuutensa tuomalla lavoille esityksiä niin popista klassiseen musiikkiin kuin rockista jazziinkin. Musiikki ja tanssi täyttävät muun muassa Laikunlavan, Haiharan, Näsinpuiston sekä Lielahden kartanoalueen Hiedanrannassa. Tuomme konsertteja mahdollisimman monen luo lähettämällä kuoro- ja lauluillat livestreamina sekä järjestämällä osan keikoista asumisyksiköiden pihoilla. Sekä yleisö että esiintyjät voivat tulla turvallisin mielin nauttimaan konserteista, sillä pidämme huolen koronaan liittyvien ohjeistusten täyttämisestä.

Puistokonserttien lisäksi Laikunlavalla järjestetään tanssiesityksiä, joiden jälkeen yleisö voi nauttia tanssin rytmeistä ja yhteishengestä Tampereen salsayhdistys Azúcarin johdolla. Perinteisiin kuoro- ja lauluiltoihin voi tänä vuonna osallistua turvallisesti omalta kotisohvalta. Yhteislaulut raikaavat kuoroesitysten saattelemana Tampereen kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Poikkeusaikojen johdosta olemme päättäneet siirtää osan konserteista asumisyksiköiden pihoille. Näin tarjoamme konserttielämyksiä myös niille, jotka eivät pääse niitä paikan päälle seuraamaan.

Yleisön ja esiintyjien turvallisuus on meille tärkeää ja olemme ottaneet korona-pandemiaan liittyvät rajoitukset sekä ohjeistukset huomioon. Rajaamme konserttialueet, huolehdimme turvaväleistä sekä riittävästä siivouksesta ja hygieniasta. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi nauttimaan puistokonserttisarjasta turvallisin mielin. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Koko kesän ohjelma ja lisätietoa esiintyjistä löytyy Puistokonserttien uudelta verkkosivulta.


Lisätietoja

Puistokonserttien tuottaja
Elina Mäkinen
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Jenni Taipalus
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]


Teksti Elina Mäkinen

Kuvat Aliisa Piirla