Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pyöräilyn Pyhäjärvi-maisemareitti muuttui Härmälässä

Julkaistu 12.6.2020 14.41

Pyöräilyn Pyhäjärvi-maisemareitti muuttui Härmälässä. Nyt reitti on ohjattu kulkemaan Härmälänrannassa Pyhäjärven rantaan toteutettua uutta rantareittiä pitkin. Maisemareitin Pyhä-opasteet on jo muutettu ohjaamaan kulkijat uudelle reitille.

Pyöräilijä Aaretti Niemisen puiston pyöräväylällä
 

Uudelle osuudelle pääsee kääntymällä Nuolialantieltä vanhan Lepola-huvilarakennuksen kohdalta Lepolanpolulle ja pyöräilemällä rantareittiä pitkin Viimakadulle, josta jatketaan uutta rantaväylää Aaretti Niemisen puiston kautta Pereentielle Pirkkalaan

Reitille on tullut myös toinen muutos, sillä Sulkavuoren keskuspuhdistamon siirtoviemärityömaan takia Nuolialantien pohjoisreunan pyörätie on poissa käytössä välillä Leirintäkatu – Lepolankuja. Maisemareitti on ohjattu tällä osuudella Nuolialantien eteläreunan yhdistetylle väylälle. Kävely- ja pyörätie on hyvin kapea ja kulkijoita paljon, joten ajonopeudet tulee pitää alhaisina.

Pyhäjärven ympäristöön on suunniteltu kaikkiaan viisi eri pituista pyörämatkailureittiä. Pyhäjärven maisemareitti on 30 kilometrin pituinen ja sen kiertää kiireettömänä päiväreissuna koko perheenkin kanssa. Maisemareitti seurailee Pyhäjärven rantoja Tampereella, Nokialla ja Pirkkalassa.


Pyhäjärven maisemareitin kulku Härmälässä. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen