Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Poika on tullut kotiin!

Julkaistu 4.6.2020 11.43

Hallitsevan maailmanmestarin Suomen mestaruuspokaali on saapunut Suomen Jääkiekkomuseoon Vapriikkiin ja se on kiekkokansan nähtävillä 9.6. alkaen.

 

Suomen maajoukkue voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ilmiömäisellä ja ennakkoluulottomalla pelillä Slovakian MM-kisoissa keväällä 2019. Loppuottelussa Leijonat nousi 0-1 takaa-ajoasemasta Kanadan nimekkään joukkueen rinnalle ja painoi ohi "Mörkö"-Marko Anttilan kahdella osumalla. Viimeisen naulan vaahteralehtipaitojen arkkuun löi Harri Pesonen kolmannessa erässä. Suomalaisten saavutuksen arvoa korostaa se, ettei ennakkoon jopa heikoimmaksi leijonakokoonpanoksi vuosiin epäillyltä joukkueelta odotettu menestystä. Joukkueessa oli peräti 18 ensi kertaa MM-turnauksessa esiintynyttä pelaajaa, pahimpien kilpailijamaiden ryhmien koostuessa pääosin NHL-tähdistä.

Nyt vuoden 2019 kisojen pokaali pääsee arvoiselleen paikalle edellisten "mestaruuspyttyjen" viereen Suomen Jääkiekkomuseoon, jossa säilytetään myös Liigan pelaajapalkintoja ja Canada-maljaa sekä esitellään Hockey Hall of Fame Finland -kunniagalleriaan aateloituja jääkiekkoleijonia. Museokeskus Vapriikissa pääsee näkemään myös muut näyttelyt samalla pääsylipulla.

Ulkoinen linkkiMuseokeskus Vapriikki