Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ohjaamo palvelee nuoria etänä

Julkaistu 13.5.2020 12.06

Tampereen Ohjaamo palvelee nuoria poikkeustilanteessa etäpalveluin. Ohjaamossa on otettu käyttöön uusia etäpalveluita huhtikuun ja toukokuun aikana, muun muassa chat ja discord.

Ohjaamo tarjoaa tietoa, tukea ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille muun muassa arjen hyvinvointiin, kouluttautumiseen ja työllistymiseen. Valtakunnallisesti Ohjaamoja on eri puolella Suomea noin 70.

Tampereen Ohjaamoon saa yhteyden puhelimitse, WhatsAppilla, sähköpostilla ja somessa (Facebook ja Instagram) ma, ke-pe kello 9-16 ja tiistaisin kello 9-18. Iltapäivisin klo 13 lähtien yhteydenotot ohjataan eri ammattikuntien päivystäville asiantuntijoille. Joka iltapäivä päivystämässä on vähintään TE-asiantuntija, omavalmentaja, sosiaalityöntekijä tai -ohjaaja ja palveluneuvoja.

Tampereen Ohjaamon omalla verkkosivustolla on käytössä chat-palvelu, joka on avoinna iltapäivisin ma, ke-pe kello 13-16 ja tiistaisin kello 13-18. Chat mahdollistaa anonyymin yhteydenoton Ohjaamoon. Aukioloaikojen ulkopuolella chatin kautta voi jättää yhteydenottopyynnön, joka ohjautuu Ohjaamon sähköpostiin. Chatissa on käytössä myös Ask Me Anything -konsepti eri teemoihin liittyen, jolloin eri alojen ammattilaiset päivystävät chatissa tiettynä ajankohtana ja nuorilla on mahdollisuus kysyä aiheesta suoraan ammattilaiselta.

Ohjaamo palvelee nuoria nykyisin myös Discordissa Nuorten Tampere -palvelimella. Ohjaamon tieto- ja neuvontapalveluita on saatavilla Ohjaamon kanavalla ma, ke-pe kello 13-16 ja tiistaisin kello 13-18.

Ohjaamossa aiemmin käynnissä olleet ryhmäpalvelut jatkuvat edelleen, mutta etäpalveluina Teamsin välityksellä.

Ohjaamossa järjestetään 15.5. Pääsin kesätöihin – mitä minun tulisi tietää? -koulutus. Tunnin koulutuksen aikana käydään läpi mitä ennen työsuhteen aloittamista tulee huomioida, mitä tukea työntekijöille on saatavissa työsuhteen aikana ja mitä oikeuksia työntekijöillä on. Koulutus on suunnattu ensimmäisen kesätyönsä aloittaville ja järjestetään Teamsin välityksellä.

Tampereen Ohjaamo on osa nuorille suunnattua Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden palvelutarjontaa. Ohjaamossa työskentelee eri alojen ammattilaisia, muun muassa Tampereen kaupungin omavalmentajia, sosiaalipuolen työntekijöitä, TE-asiantuntijoita, hanketyöntekijöitä sekä kolmannen sektorin että yksityisen puolen työntekijöitä.


Teksti Sonja Mäki-Reini