Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tukea lapsiperheille: tutustu myös yhdistysten tarjontaan Tampereen kaupungin verkkosivuilla

Julkaistu 8.4.2020 14.44

Tampereen kaupunki on koonnut omille verkkosivuilleen vinkkejä ja tietoa useiden eri toimijoiden järjestämästä tuesta lapsille, nuorille tai perheille erityisesti koronaviruksesta johtuvan poikkeustilanteen aikana.

Lapsi kävelee pitkospuilla.
 

Tukea lapsiperheille poikkeusaikana -sivulle on koottu kaupungin, järjestöjen ja seurakuntien toimintoja, joihin voi ottaa yhteyttä ja joista voi saada vinkkejä omaan arkeen.

Toiminnot on ryhmitelty eri osioihin, joita ovat esimerkiksi vanhemmuus- ja parisuhde, arki ja toimeentulo, lapsen koulunkäyntiin liittyvät asiat, keskusteluapu sekä valtakunnalliset chat- ja keskustelutuen kanavat.

Tälle tiedolle on tarvetta erityisesti nyt, kun perheiden avun ja tuen tarve on poikkeusolojen vuoksi tavallista suurempi. Tavallisesta poikkeava arki saattaa ahdistaa ja tilanne pelottaa.

– Joudumme eri tahoilla pohtimaan, miten varmistamme, että jokaisen lapsen oikeudet toteutuvat ja kuinka pidämme yhdessä huolta jokaisen hyvinvoinnista, toteaa Tampereen kaupungin lapsiasiamies Tiia Heinäsuo.

Hae apua ja tukea jo varhaisessa vaiheessa

Koostetta voivat hyödyntää perheet ja muut tukea tarvitsevat henkilöt, mutta myös eri palveluissa työskentelevät ammattilaiset, jotka ohjaavat asiakkaita tuen piiriin.

- Järjestöt ja seurakunnat ovat ketterästi kehittäneet omia toimintojaan, joilla autetaan ja tuetaan perheitä. Tärkein asia näille eri toimijoille on ihmisten tukeminen haastavana aikana. Kynnys avun ja tuen kysymiseen halutaan pitää hyvin matalana, Heinäsuo sanoo.

Listaa täydennetään sitä mukaa, kuin uusia toimijoita ilmaantuu. Tiia Heinäsuo ottaa vastaan uusien toimijoiden yhteydenottoja.

– Eri tahot, kuten yhdistykset, voivat ottaa meihin yhteyttä ja kertoa, millaista tukea tai tekemistä ne lapsille, nuorille ja perheille tarjoavat. Pääperiaate on, että toiminta on maksutonta ja avointa. Maksullisia ja voittoa tuottavia palveluita emme tähän kerää, Heinäsuo toteaa.


Lisätietoja

Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen