Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi Tammelan stadionin alueen kehittämistä koskevat sopimukset

Julkaistu 9.3.2020 17.32

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi 9.3.2020 Tammelan stadion alueen maankäyttöä ja rakentamista koskevan sopimuksen sekä stadionin rakentamista koskevan allianssisopimuksen.

Tammelan kehittämissä ovat mukana Tampereen kaupunki, JKMM Arkkitehdit Oy, YIT Suomi Oyj ja Pohjola Rakennus Oy Suomi. Tammelan alueelle sijoitetaan uuden stadionin lisäksi muuta maankäyttöä palvelevaa asumista, liike- ja toimitiloja sekä näitä palveleva pysäköintilaitos stadionin alle. Osapuolet (kaupunki, JKMM, YIT ja Pohjola) ovat valmistelleet ns. IPT-hankkeen eli integroitu projektitoteutus -sopimuksen ja sen kaupalliset ehdot. Osapuolet suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen sekä kukin vastuullaan olevat omat projektinsa ja sovittavat ne yhteen.

Hankkeen taustalla on vuonna 2014 kaupungin ja YIT:n välillä tehty yhteistyösopimus. Kaupunki järjesti yhdessä sopimuskumppaninsa kanssa hankintalain mukaisen arkkitehtuurin ideakilpailun Tammelan pallokentän uudesta stadionista ja siihen liittyvästä muusta rakentamisesta. Voittajaksi valikoitui JKMM Arkkitehdit Oy:n (jäljempänä JKMM) ehdotus Hattutemppu, jonka pohjalta laadittu asemakaava vahvistui vuonna 2018.

Tammelan stadion toteutetaan allianssimallilla. Sen osapuolia ovat Tampereen kaupunki, JKMM Arkkitehdit Oy ja Pohjola Rakennus Oy Suomi. Pohjola Rakennus Oy Suomi valittiin stadionin toteuttajaksi syksyllä 2019 järjestetyllä julkisella hankintakilpailulla.

Tammelan stadionin toteutukseen on varattu vuoden 2020 talousarviossa määrärahaa yhteensä 22,2 milj. euroa vuosille 2020-2022, joka vastaa rakennuskustannusindeksillä korjattuna vuoden 2017 tarveselvityksessä esitettyjä kustannuksia tammikuussa 2019. Kaupungin omaan taseeseen toteutettavalle hankkeelle voidaan hakea valtion liikuntapaikkarakentamiseen tarkoitettua avustusta.

Tammelan stadionin kehitysvaiheen on arvioitu kestävän noin 12 kuukautta ja sitä seuraavan toteutusvaiheen noin 30 kuukautta. Mikäli kehitysvaihe päästään aloittamaan huhtikuussa 2020, valmistuu toteutusvaihe syyskuussa 2023.

Stadionin varsinaisen toiminnan operoinnista ei tässä vaiheessa tehdä päätöstä, vaan asiaa valmistellaan hankkeen edetessä.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu