Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hämeensillan raidetyöt käyntiin liikennejärjestelymuutoksilla

Julkaistu 5.3.2020 10.31

Raitiotietyöt Hämeenkadulla Hämeensillalla alkavat maanantain ja tiistain välisenä yönä 9.-10.3. 2020 tehtävillä liikennejärjestelyillä. Liikennejärjestelyjen jälkeen aloitetaan sillan keskiosalla kaivutyöt kiintoraidelaatan pohjaa varten. Maaliskuun loppupuolella sillalle asennetaan sääsuoja, jossa tehdään sillan vesieristystöitä.

Raitiotiekiskoja rakennetaan Hämeensillalla
 

Työalue sijaitsee sillan keskellä, ja ensimmäisessä vaiheessa Hämeensillan liikennejärjestelyt muuttuvat siten, että työaluetta laajennetaan pohjoisreunan suuntaan. Bussien ja taksien ajokaista siirretään kohti sillan reunaa, ja samalla jalankulkuväylä kapenee. Ajokaistat ja jalankulkuväylät sillan eteläreunalla pysyvät pääosin nykyisillä paikoillaan. Jalankulkureitit säilyvät sillan molemmilla reunoilla. Tampereen Teatterin edustalla sijaitsevaa suojatietä siirretään muutamia metrejä Keskustorin suuntaan.

Vesieristystöitä varten pystytettävän sääsuojan pituus tulee olemaan noin 30 metriä ja se sijaitsee sillan keskellä, josta työt maaliskuun lopulla aloitetaan. Sääsuoja puretaan vesieristysten jälkeen ja Hämeensillan päällysrakennetyöt eli kiintoraidelaatan rakentaminen ja kiskojen asennus alkavat sen jälkeen kelien salliessa. Hämeensillan raitiotietyöt valmistuvat arviolta loppukesällä. Jalkakäytävien osalta työt jatkuvat loppuvuonna ja ensi vuoden aikana.


Lisätietoja

Hämeenkadun rakentaminen, aluevastaava:
Kimmo Lahti
puhelin 040 863 0526

Raitiotien päällysrakenne, raidetyöt:
Tekniikkalajivastaava
Timo Kuusela
puhelin 040 866 4796

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168


Teksti Marja Merta

Kuvat Wille Nyyssönen