Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kantakaupungin yleiskaavaluonnos Metsossa torstaina 5.3. kello 10 - 18

Julkaistu 4.3.2020 9.38

Kantakaupungin yleiskaavan luonnoksesta pidetään kaikille kiinnostuneille avoin asukastilaisuus pääkirjasto Metsossa (Pirkankatu 2) torstaina 5.3.2020 klo 10-18. Paikalla voi poiketa itselle sopivana ajankohtana tutustumassa valmisteluaineistoon ja keskustelemassa suunnittelijoiden kanssa.

Kantakaupungin yleiskaavan 2017 - 2021 suunnittelualue, jossa esitetty keskusta ja aluekeskukset: Tesoma, Lielahti, Lakalaiva, Linnainmaa ja Hervanta
 

Valmisteilla oleva kantakaupungin yleiskaava on nähtävillä 22.3.2020 saakka, mihin mennessä yleiskaavaluonnoksesta voi jättää mielipiteitä kaavapalautepalveluun tai kaupungin kirjaamoon.

Yleiskaava välittää kaupunkistrategian kasvu- ja kehittämistavoitteita yksityiskohtaisempaan maankäytön ja liikennejärjestelmän suunnitteluun. Keskeinen tavoite on kaupungin kasvun ja elinvoiman turvaaminen niin, että kaupunkiympäristön laatu ja toiminnallisuus säilyvät ja kasvu on ympäristön kannalta kestävää.

Kasvua mahdollistetaan jo rakennetulle kaupunkialueelle, joka muuttuu kaupunkimaisemmaksi ympäristöksi. Asukasluvun kasvua suunnataan tehokkaan joukkoliikenteen alueelle. Viheralueverkoston turvaaminen ja kehittäminen on myös painopiste.

Yleiskaava päivitetään valtuustokausittain eli nyt vuosien 2017–2021 aikana, ja se on tarkoitus hyväksyä valtuustokauden loppuun mennessä.

Yleiskaavakartat, joita on neljä kappaletta, julkaistaan digitaalisesti Tampereen kaupungin Oskari-karttapalvelussa ja kaavaselostus yleiskaavan verkkosivuilla.


Lisätietoja

Yleiskaavapäällikkö
Pia Hastio
puhelin 040 801 6917


Teksti Anna-Leea Hyry