Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tammelan liiketontin asunnoiksi muuttava asemakaava hyväksyttiin

Julkaistu 3.3.2020 19.27

Tammelan kaupunginosassa osoitteessa Tammelan puistokatu 21 sijaitsevan liiketontin asemakaavamuutos hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa 3.3.2020 kaavan palauttamisesta tehdyn äänestyksen 7 – 6 jälkeen. Asumista ja täydennysrakentamista tuova asemakaava menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Tammelan puistokatu 21:n uudisrakennus sovitekuvassa.
 

Tontilla on nyt kuusikerroksinen 1986 valmistunut liike- ja toimistorakennus, huoltoasema ja päivittäistavaramyymälä. Tontilla olevan toimitilarakennus puretaan uuden rakentamisen mahdollistamiseksi. Nähtävillä olo viime vuoden lopulla ei tuonut muutostarpeita asemakaavaehdotukseen.

Asemakaavamuutos tuo asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta, jonka ensimmäisessä kerroksessa on kadulle aukeavaa liiketilaa. Korttelin keskellä ja katolla on melulta suojattua ulko-oleskelutilaa asukkaiden käyttöön.

Suurin kerrosluku vaihtelee korttelin laidoilla kuudesta kahdeksaan. Arkkitehtuuri sovitetaan alueen kaupunkikuvaan sekä viereiseen Aaltosen tehtaan arvorakennukseen. Pysäköintitila tulee pääosin pihakannen alle ja kellariin. Tapionkadun yleiselle jalankululle varattu katualue muutetaan katualueeksi.

Uuden asemakaavan rakennusoikeus mahdollistaa arviolta yli 200 asuntoa 250-300 asukkaalle. Rakennusoikeus kasvaa aiemmasta 8050 kerrosneliömetriä. Vähintään 1000 kerrosneliömetriä on käytettävä liike-, toimisto- ja työtiloina, jota tulee sijoittaa ainakin Kullervonkadun ja Tammelan puistokadun julkisivujen puolelle katutasoon.

Asemakaavan muutos laaditaan tontin omistajan aloitteesta. Muutos tukee kaupungin suunnitelmia alueen kehittämisestä ja täydennysrakentamisesta mahdollistamalla uuden umpikorttelin rakentamisen Tammelan rakennuskulttuurikohteiden läheisyyteen.


Lisätietoja

Esittelijä
Johtaja
Mikko Nurminen
puhelin 040 801 2665

Puheenjohtaja
Apulaispormestari
Aleksi Jäntti
puhelin 040 727 3234

Valmistelija
Projektiarkkitehti
Anna Hyyppä
puhelin 040 800 7905


Teksti Anna-Leea Hyry