Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hankkiossa kunnostetaan Pyhäojanpuiston leikkipaikka - tutustu suunnitelmaan

Julkaistu 2.3.2020 11.09

Hankkiossa kunnostetaan tänä vuonna Pyhäojanpuiston leikkipaikka parantamalla sen viihtyisyyttä ja leikkivälinevalikoimaa. Kunnostussuunnitelmaan voi tutustua paikan päällä puistossa, netissä www.tampere.fi/puistosuunnitelmat ja palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B. Suunnitelma on nähtävänä 15.3.2020 saakka.

Pyhäojanpuiston sijaitsee Pyhäojantien ja Pyhäojan välisellä alueella. Puistossa on leikkipaikka ja pelikenttä, joka jäädytetään talvisin. Puistossa on iäkkäitä puita, pensasryhmiä ja laajoja nurmialueita. Itäpäässä sijaitsee pieni hulevesilampi.

Leikkipaikan välineet vaihdetaan uusiin. Leikkipaikalle tulee muun muassa monipuolinen tornileikkiväline liukumäkineen, joka soveltuu eri ikäisille lapsille. Lisäksi leikkipaikka varustetaan pienten ja isompien lasten keinuilla ja jousikiikulla sekä tasapainoiluvälineellä. Alueella voi myös kuntoilla kehonpainoharjoitteluun tarkoitetulla välineellä.

Leikkipaikalla uusitaan myös valaistus, penkit ja leikkialueen kivituhkapinta. Myös kentän valaistus uusitaan ja kentän länsireunalle pystytetään metallinen verkkoaita. Puistossa uusitaan myös pensasistutuksia, ja puille tehdään kuntotutkimus hoitotoimia varten. Myös leikkipaikan kuivatusta parannetaan.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Elina Tiitinen
puhelin 044 481 1056


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen