Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Syksyllä vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen haku alkaa

Julkaistu 2.3.2020 10.23

Elokuussa 2020 vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku alkaa Tampereella maanantaina 2.3.2020. Haku päättyy 22.3.2020.

Tyttö ja poika värittävät pöydän ääressä
 

Nyt järjestettävään hakuun kannattaa osallistua, jos perhe jo tietää tarvitsevansa lapselle hoitopaikan ensi syksynä. Elokuussa päivähoitopaikkoja vapautuu runsaasti eri puolilla kaupunkia, kun esiopetukseen siirtyvä ikäluokka lähtee päiväkodeista.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea lapselle ympäri vuoden myös hakuajan ulkopuolella. Hoitopaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin päivähoidon tarve alkaa.

Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin internetsivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi käydä täyttämässä varhaiskasvatuksen asiakaspalvelussa (os. Frenckelin aukio 2 B) ma–pe klo 9-16.

Varhaiskasvatuspalvelut käynnistyvät päiväkodeissa 10.8.2020 kesän toimintakauden päättyessä.

Tutustu palveluihin verkkosivuilla ja kysy lisää

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta, eri hoitovaihtoehdoista ja hoitopaikan hakemisesta saa kaupungin verkkosivuilta. Verkkosivuilla on tietoa myös vuoro- ja iltahoitoa tarjoavista päiväkodeista, kieliryhmistä sekä alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitetuista avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista ja perhekerhoista.

Paikkojen hakemiseen ja muihin palveluita koskeviin kysymyksiin vastaa kasvatus- ja opetuspalveluiden asiakaspalvelu, puh. 040 800 7260 (soittoaika ma–pe klo 9.00–12.00) tai sähköpostilla varhaiskasvatus.asiakaspalvelu(at)tampere.fi.

Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat perheet voivat hakea lapselleen kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa myös seutukunnan muista kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi). Hakemus tehdään sekä omaan asuinkuntaan että seutukuntaan. Kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan omassa kotikunnassaan, joten hoitopaikka voidaan myöntää seutukunnan lapsille vain, jos varhaiskasvatuspaikkoja jää vapaaksi.

Yksityisen varhaiskasvatuksen tarjonta kasvanut

Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelutarjonta on viime vuosina kasvanut. Yksityiset palvelut ovat tärkeä osa toimivaa palveluverkkoa Tampereella ja seudun kunnissa.

Yksityiseen palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa päiväkodit, joihin kaupunki myöntää perheelle palvelusetelin (palvelusetelipäiväkodit). Perhe voi myös hankkia hoitopaikan yksityisestä päiväkodista yksityisen hoidon tuella (Kela). Näissä tapauksissa perhe hakee paikkaa ottamalla aina ensin yhteyttä suoraan valitsemaansa hoitopaikkaan.

Tampereen kaupunki hankkii joillakin alueillaan yksityisiltä toimijoilta varhaiskasvatusta myös ostopalveluna. Tällöin perhe hakee hoitopaikkaa suoraan kaupungilta.

Halutessaan Tampereella asuva perhe voi hakea lapselle hoitopaikkaa myös lähikunnissa toimivista yksityisistä päiväkodeista ottamalla yhteyttä kyseiseen päiväkotiin.

Varhaiskasvatustori esittelee palveluja tiistaina 3.3.

Tiistaina 3.3.2020 Koskikeskuksen keskusaukiolla järjestetään klo 11 alkaen varhaiskasvatustori, jonne voi tulla tutustumaan varhaiskasvatuksen moniin eri vaihtoehtoihin ja selvittämään, mikä hoitomuoto sopii parhaiten oman perheen tarpeisiin.

Varhaiskasvatustorilla saa tietoa kotihoidon tuesta, kunnallisesta varhaiskasvatuksesta, yksityisistä ja kunnallisista päiväkodeista, perhepäivähoidosta, avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista sekä esiopetuksesta.

Varhaiskasvatustori Koskikeskuksen keskusaukiolla (os. Hatanpään valtatie 1) tiistaina 3.3.2019 klo 11–17.


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen