Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ratikan palvelutasosta ja reiteistä päätetään 19.2.

Julkaistu 13.2.2020 13.01

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee kokouksessaan 19.2.2020 raitioliikenteen reittejä ja palvelutasoa. Ratikka aloittaa kahdella linjareitillä 9.8.2021.

Havainnekuva raitiotiestä
 

Kaupunginhallituksen marraskuussa 2019 tekemän päätöksen mukaan raitiotierataa rakennetaan vuosina 2020 - 2021 myös Hatanpään valtatien pohjoisosaan, Koskipuiston ja linja-autoaseman välille. Joukkoliikennelautakunnan päätöksellä vahvistetaan Ratikan reitit ja linjatunnukset:

  • Raitiolinja 3 Hervantajärvi – Pyynikintori
  • Raitiolinja 4 Kaupin kampus (TAYS) – Sorin aukio

Jos raitiolinjan 4 päätepysäkki Hatanpään valtatiellä ei valmistu 9.8.2021 mennessä, päätepysäkkinä käytetään Koskipuiston pysäkkiä Hämeenkadulla.

Molemmat raitiolinjat kuuluvat Nysse-liikenteen korkeimpaan palvelutasoluokkaan eli vuoroväli on päivittäin 7,5 minuuttia. Raitiolinjalla 4 vuoroväli on harvempi aamuvarhaisella, iltaisin sekä sunnuntaisin.

Puoliltaöin alkavaa yöliikennettä ajetaan raitiolinjalla 3 puolen tunnin vuorovälillä. Raitiolinjan 4 eli Teiskontien yöliikenne hoidetaan busseilla.

Suunnittelussa on tarkasteltu myös vaihtoehtoja Hermiankadun matkustajaliikennöinnistä. Nykyisessä suunnitelmassa Hermiankatu toimii varikkoreittinä. Tarkastelun pohjalta esitetään, että liikennöinti Hermiankadulle aloitetaan vasta, kun vuoroväli voidaan tihentää 5 minuuttiin Hervannan suuntaisen matkustajamäärän kasvun myötä.

Raitioliikenteessä on käytössä Nyssen lippujärjestelmä. Samat liput kelpaavat niin Ratikassa kuin busseissakin.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Juha-Pekka Häyrynen
puhelin 050 552 6124
sähköposti [email protected]

Joukkoliikennejohtaja
Mika Periviita
puhelin 050 326 7007
sähköposti [email protected]


Teksti Maiju Lieskivi