Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki etsii sosiaalityöntekijöitä lastensuojelun avohuoltoon

Julkaistu 17.1.2020 13.35

Tampereen kaupunki etsii sosiaalityöntekijöitä lastensuojelun avohuoltoon. Avoinna on yksi vakituinen ja kolme määräaikaista tehtävää. Haku näihin tehtäviin päättyy 27.1.2020.

Kaupunki jatkaa hyviä tuloksia tuottanutta sosiaalityön kehittämishanketta lapsiperheiden sosiaalityössä ja lastensuojelussa myös vuonna 2020.

- Meillä on edelleen tarvetta hakea joukkoomme uusia sosiaalityöntekijöitä, sillä noin 130 sosiaalityöntekijän joukossa liikehdintää tapahtuu väistämättä ja tehtäviä tulee ajoittain hakuun myös jatkossa, kertoo projektipäällikkö Hanna Harju-Virtanen Tampereen kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

- Saimme myös muutamia uusia vakansseja tälle vuodelle, joista osa on nyt haettavana, Harju-Virtanen sanoo.

Vakituisia sosiaalityöntekijän virkoja on avoinna tällä hetkellä myös sijais- ja jälkihuollon sosiaalityössä ja lastensuojelun asiakasohjaus Luotsissa. Näiden tehtävien hakuajat päättyvät jo aikaisemmin, 20.1.2020 ja 21.1.2020.

Kehittämistyö tuottaa tulosta: 30 uutta sosiaalityöntekijää vakituisiin virkoihin

Tampereen kaupunki aloitti keväällä 2019 kehittämisprojektin lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityössä, johon oli vaikeaa löytää uusia sosiaalityöntekijöitä. Työ on koettu liian kuormittavaksi muun muassa suuren asiakasmäärän vuoksi. Työntekijät vaihtuivat usein ja avoimiin sosiaalityöntekijöiden virkoihin oli vaikea saada riittävästi päteviä hakijoita.

Kehittämistyö on jo tuottanut tulosta. - Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityöhön on saatu 30 uutta sosiaalityöntekijää vakituisiin vakansseihin maaliskuun 2019 jälkeen, jolloin aloitimme hankkeen. Lähtijöiden määrä on merkittävästi vähentynyt, Harju-Virtanen sanoo.

Tavoite on, että työ ja työolosuhteet saadaan vastaamaan paremmin alan ammattilaisten odotuksia ja tarpeita. Parempi johtaminen, työhyvinvointi ja osaaminen ovat huomion kohteena myös jatkossa.

- Vuonna 2020 jatkamme sosiaalityön asioiden kuntoon laittamista. Tänä vuonna kehitetään myös asiakaspolkujen sujuvuutta ja toimivuutta. Keskitymme asioihin, jotka vähentävät työntekijöiden vaihtuvuutta ja pyrimme luomaan olosuhteet, joissa sosiaalityötä on hyvä tehdä, Hanna Harju-Virtanen toteaa.


Lisätietoja

Johtava sosiaalityöntekijä
Hanna Harju-Virtanen
puhelin 040 806 4730
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen