Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Talviolkkari tarjoaa puuhaa joululomalla Perheiden talossa

Julkaistu 19.12.2019 15.09

Perheiden talon toiminta hiljenee joulunalusviikolla, mutta Talviolkkari järjestää puuhaa ja juttuseuraa kaikenikäisille myös joulun alus- ja välipäivinä Tammelan lähitorilla. Keväällä on luvassa muun muassa vauva- ja taaperoryhmiä, perhekerhoja ja kahvilatoimintaa.

Talviolkkarin tunnuskuva.
 

Talviolkkarissa on toiminnallinen tarinatuokio perjantaina 20.12., kun etsitään joulupukin kadonneita lahjoja. Talviolkkari on auki myös perjantaina 27.12. (tietovisa) sekä torstaina 2.1. (kuvabingo, pelailua) ja perjantaina 3.1. (uuden vuoden unelmakartta, askartelupaja kaikenikäisille).

Talviolkkarin toimintaan ovat tervetulleita kaikenikäiset tamperelaiset. Ohjelmaa on kunakin päivänä klo 11–13. Glögiä, teetä, pipareita ja riisipuuroa on tarjolla jo klo 10–11.

Talviolkkari kokoontuu Tammelan lähitorin salissa (os. Itsenäisyydenkatu 21 B). Perheiden talo toimii samassa rakennuksessa Tammelan lähitorin kanssa.

Kevätkausi käynnistyy loppiaisen jälkeen

Perheiden talon toiminta käynnistyy jälleen tammikuun alussa. Avoimet perhekerhot sekä perhekahvilat jatkavat toimintaansa keskiviikosta 8.1.2020 alkaen. Perheiden talon Kulmakahvila avautuu tiistaina 10.1. ja on auki perjantaisin klo 13-15. MLL:n Perhekahvila avaa ovensa keskiviikkona 8.1. ja on avoinna keskiviikkoisin klo 9–11.30.

Avoimen varhaiskasvatuksen kuvataidekerho Wäinön perheryhmien toiminta alkaa maanantaina 13.1. Kerho on avoinna maanantai- ja perjantai-aamuisin klo 9-11.

Lisäksi Wäinö järjestää kuuden kerran perhekerhojaksoja, joista ensimmäinen alkaa 14.1.2020. Lisätietoa Wäinön perhekerhojaksoista, niihin ilmoittautumisesta ja sisällöistä löytyy Perheiden talon verkkosivuilta. Toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Wäinön toiminta yhdistää kuvataidetta ja ympäristökasvatusta.

Maanantaisin ja torstaisin (9.1. lähtien) Perheiden talon kulmahuoneessa vietetään PerhePopUp -tapaamisia koko kevätkauden ajan. Paikalle voi pistäytyä yhdessä lasten kanssa kuuntelemaan ja lukemaan satuja, askartelemaan tai juttelemaan muiden vanhempien tai työntekijöiden kanssa.

Kevään mittaan Perheiden talossa järjestetään myös pienen lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta edistäviä Käsikynkkäryhmiä.

Vauvoille uusia uniryhmiä

Neuvolakioski aloittaa toimintansa keskiviikkona 8.1.2020 (avoinna keskiviikko-aamupäivisin 26.2. saakka). Uniryhmät jatkuvat keväällä kerran kuussa. Uniryhmään voi tulla juttelemaan, saamaan vertaistukea ja apua alle 1-vuotiaiden unipulmiin. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua, ja vauvan voi ottaa mukaan.

Uniryhmien kertaluonteiset tapaamiset ovat keskiviikkoisin 22.1., 12.2., 11.3., 15.4., 27.5. klo 13.30 - 15.30. Lisäksi 25.3. klo 13.30-15.30 on tarjolla tietoa alle kuuden kuukauden ikäisten vauvojen unipulmien ehkäisyyn. Ryhmät on suunnattu alle 1-vuotiaiden lasten perheille. Leikki-ikäisten uniongelmissa tai vaikeissa uniongelmissa suositellaan yksilöohjausta Tampereen kaupungin lasten ja nuorten poliklinikalla.

Tammelan lähitorilla voi kevään aikana poiketa keskustelemassa myös ravitsemusasioista. Ravitsemusterapeutti on keväällä tavattavissa infopisteellä erillisen aikataulun mukaan noin kerran kuussa. Infopisteellä on erillisen aikataulun mukaan neuvontaa myös lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille.

Tutustu Perheiden talon kevään ohjelmaan tarkemmin Tampereen kaupungin verkkosivuilla.


Lisätietoja

Palveluohjaaja
Kirsi Koponen
puhelin 040 639 7885
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen