Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tammelan stadionin toteuttajaksi valittiin Pohjola Rakennus Oy Suomi

Julkaistu 16.12.2019 15.13

Tampereen Tammelan stadionin toteuttajaksi on tarjouskilpailun perusteella valittu Pohjola Rakennus Oy Suomi. Kaupunki kilpailutti toteutuksen hankintalain mukaisella neuvottelumenettelyllä. Uusi jalkapallostadion on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2023 kesällä.

Hanke aiotaan toteuttaa allianssimallilla. Tampereen kaupunki, YIT, JKMM ja nyt valittu stadionin toteuttaja Pohjola Rakennus Oy Suomi jatkavat yhdessä stadionin suunnittelua tavoitteenaan allianssitoteutuksen kehitysvaiheen käynnistäminen 31. tammikuuta 2020 mennessä. Stadionin rakentaminen ajoittuisi suunnitelman mukaan vuosille 2021–2022.

Tammelan pallokentän uudesta stadionista ja siihen liittyvästä muusta rakentamisesta järjestettiin arkkitehtuurin ideakilpailu, jonka voitti vuonna 2014 JKMM Arkkitehdit Oy Hattutemppu -nimisellä ehdotuksellaan. Sen mukaan alueelle suunnitellaan noin 6500 paikkainen moderni stadion. Kaupungilla ja Lemminkäinen Talo Oy:llä on vuonna 2014 hyväksytty aluetta koskeva yhteistyösopimus. Sittemmin Lemminkäinen Talo sulautui YIT Suomi osakeyhtiöön, ja sen sijaan hankkeen sopijaosapuolena on nyt YIT.

Ensi vuoden talousarviossa stadionin toteutukseen on varattu 22 miljoonaa euroa vuosille 2020–2022. Kaupungin omaan taseeseen toteutettavalle hankkeelle voidaan hakea valtion liikuntapaikkarakentamiseen tarkoitettua avustusta.

Stadionin toteutuksen yhteydessä osana hanketta tulee valmisteluun asuin- ja liikerakentamiseen tarkoitetun rakennusoikeuden luovutus korttelikokonaisuuden toteuttajille.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]

Projektipäälliikkö
Antti Lakka
puhelin 040 553 8008
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell