Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vapriikin kuva-arkiston kuvia kaikkien käyttöön

Julkaistu 29.11.2019 10.52

Vapriikin kuva-arkisto on julkaissut Flickrissä 150 valokuvaa pirkanmaalaisista toisessa maailmansodassa. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin.

 

30. marraskuuta 2019 tulee kuluneeksi tasan kahdeksankymmentä vuotta siitä kun Suomi joutui mukaan toiseen maailmansotaan. Vapriikin kuva-arkisto haluaa ottaa osaa kohtalokkaiden sotavuosien 1939-1945 muistamiseen jakamalla Flickrissä 150 valokuvaa pirkanmaalaisista sodassa. Kokonaisuudessa on kuvia pirkanmaalaisista rintamalla sekä Pirkanmaan kotirintamalta. Vapriikin kuva-arkisto tarjoaa kuvamateriaalin vapaasti kaikkien käytettäväksi. Kuvat on tallennettu korkearesoluutioisina jpg-kuvina.

Kuvat on julkaistu lisenssillä CC BY. Kuvia voi jakaa, kopioida ja muokata ja käyttää myös kaupallisessa tarkoituksessa. Jaettaessa on mainittava lisenssi. Kuvien yhteydessä on aina lähteenä mainittava Vapriikin kuva-arkisto ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.

Nyt julkaistavissa valokuvissa on mukana sekä tunnettuja että harvinaisia valokuvia. Osa kuvista on ammattivalokuvaajien ottamia, osa tavallisten sotilaiden ja siviilien tallentamia.

Kuvien jakamisen tavoitteena on lisätä tietopääomaa, tarjota kuvia kaikkien käyttöön ja uusia mahdollisuuksia tutkimus- ja koulutussektorille, kehittää parempia palveluja ja lisätä kansalaisten osallistumista. Avoimen datan periaatteiden mukaan aineisto on kenen tahansa vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Kokoelmien julkaiseminen verkossa ja jakaminen avoimena datana antaa siten kaikille mahdollisuuden tutustua kulttuuriperintöömme ja käyttää sitä uusilla tavoilla.

Vapriikin kuva-arkisto on kiinnostunut ottamaan kokoelmiinsa Pirkanmaahan liittyviä sota-ajan valokuvia sekä kotirintamalta että sotatoimialueilta. Mikäli haluat lahjoittaa tai lainata kuvia, ota yhteyttä!

Ulkoinen linkkitäältä