Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kansainvälinen avoin seminaari pohtii sukupuolten tasa-arvoa

Julkaistu 19.11.2019 9.41

Miten kaupungit, kunnat ja kulttuurisektorin työntekijät voivat edistää sukupuolten tasa-arvoa? Tuohon kysymykseen yritämme vastata 3. joulukuuta kansainvälisessä, kaikille avoimessa seminaarissa Hän - Equality, culture and women.

Punainen julistus
 

Hän-sana tasa-arvoseminaarin seminaarin otsikossa viittaa tietysti suomalaiseen sukupuolineutraaliin persoonapronominiin. Seminaari tuo muutenkin esille Suomen ja Tampereen erityisen aseman tasa-arvon edistämisessä. Vuonna 1905 Tampereen keskustorilla luettiin Punainen julistus (kuva), jossa vaadittiin muun muassa yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta. Suomi oli ensimmäinen maa, joka antoi naisille täydet poliittiset oikeudet 1906.

Tampere on Suomen hallituksen perustaman kansainvälisen tasa-arvopalkinnon (IGEP) kumppani. Palkinto jaetaan toisen kerran Tampereella 2. Joulukuuta. Tasa-arvoseminaari järjestetään palkinnon jakoa seuraavana päivänä, 3. Joulukuuta klo 9.30 - 16.00 Tampere-talossa.

Seminaarin puhujina ovat Zita Holbourne, Tamara Tatishvili, Else Christensen-Redzepovic, Imogen Gunner ja Christine Langinauer. Teemoina ovat muun muassa naisten asema työmarkkinoilla, roolimallit ja seksuaalinen väkivalta.

Seminaarin järjestävät Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku ja Tampereen kaupunki. Seminaariin ei ole osallistumismaksua. Seminaarin työskentelykieli on englanti. Ilmoittautuminen päättyy 24. Marraskuuta.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Eija Oravuo
puhelin +358503887133
sähköposti [email protected]