Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hämeenkadun itäpään valmistumista juhlitaan Rautatieaseman korttelijuhlassa sunnuntaina

Julkaistu 23.10.2019 13.04

Uuden Hämeenkadun itäpään valmistumista juhlistetaan maksuttomalla Rautatieaseman korttelijuhlalla sunnuntaina 27.10. klo 12–16. Rautatienkadun ja Aleksanterinkadun välinen katuosuus valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Hämeenkatu yöllä.
 

Juhlan pääesiintyjinä ovat Heikki Salo, Mansesteri, Simo Frangen sekä Hot Heros yhdessä Tampere Jazz Happeningin kanssa. Myös lapsille on luvassa ohjelmaa, kun mm. R. A. Tikka & Ratikkabongari saapuvat esittämään Ratikka-aiheisia lauluja perheen pienimmille ja Tampereen Karvakaverit tuovat erilaisia lemmikkejä rapsuteltaviksi. Hämeenkatu muuttuu korttelijuhlan ajaksi myös katusirkuksen esiintymislavaksi Simon Llewellynin vaudevillesirkuksessa.

Myös korttelin yritykset ovat mukana juhlahumussa erilaisin tarjouksin ja tempauksin. Rautatieaseman korttelijuhlaa varten tehdään oma kolikko, ja 500 ensimmäistä vierasta pääsevät lyömään itselleen sellaisen.

Uusi Hämeenkatu valmistuu kortteli kerrallaan. Raitiotieallianssi uusii Hämeenkadun raitiotien rakentamisen yhteydessä. Hämeenkadun ensimmäistä korttelijuhlaa, Tuulensuun korttelijuhlaa vietettiin elokuussa 3000 kävijän voimin.

- Korttelijuhlia ja muita tapahtumia järjestetään sitä mukaa kun katuosuuksia valmistuu ja Ratikan käyttöönottoprosessissa on sopivia juhlittavia virstanpylväitä. Ensimmäisenä konseptina vuonna 2019 on järjestetty niin sanottuja korttelijuhlia Hämeenkadulla, koska siellä katu valmistuu kortteli kerrallaan ja kivijalkayrityksiä on tarjolla runsaasti joka korttelissa, Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka kertoo.

Korttelijuhla tuo muutoksia paikallisliikenteeseen. Osa Nyssen linjoista ajaa sunnuntaina kiertoreittiä.

Uuden Hämeenkadun korttelijuhlien tuottamisesta vastaavat Tampereen kaupungin Raitiotien kehitysohjelma, Tampereen Raitiotie Oy ja Raitiotieallianssi. Tapahtumat tuottavat Tampere Tunnetuksi ry ja Nem Agency Oy yhdessä Pirkanmaan festivaalit ry:n kanssa.


Lisätietoja

Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096


Teksti Elina Virnala

Kuvat Hanna Isotalo, Raitiotieallianssi